İTEF 2011 3 Ekim'de Başlıyor!

Güncelleme Tarihi:

İTEF 2011 3 Ekimde Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2011 15:27

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali...

Haberin Devamı

İTEF, Bu yıl ‘Şehir ve Yemek’ temasında edebiyat ile gastronomiyi buluşturuyor! İTEF - İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali, 3-6 Ekim 2011 tarihleri arasında 13 farklı ülkeden 54 yazarı ‘Şehir ve Yemek’ teması altında, bir edebiyat şöleni sofrasında ağırlayacak.

Geçen yıl açılışını Sn. T.C. Kültür ve Turizm Bakanı’nın yaptığı festivalin 2011 Açılış Töreni Çırağan Palace Kempinski sponsorluğunda geçen yıllarda olduğu gibi Çırağan Sarayı’nda yapılacak.

Cezayir Restoran'ın konferans salonunda festival süresince yapılacak yazar okumalarını, arzu eden edebiyatseverler için tüm festival yazarlarının katılımıyla, 3 Ekim Pazartesi ‘Edebiyat Sofrası: Sefarad Gecesi’, 4 Ekim Salı ‘Edebiyat Sofrası: Harem Suare’ ve 5 Ekim Çarşamba ‘Edebiyat Sofrası: İstanbul', temalarında Edebiyat Sofrası etkinlikleri ve yemekleri takip edecek.

Haberin Devamı

3 Ekim Pazartesi akşamı, Mario Levi, Liz Behmoaras ve İsrail yazınının modern yıldızları Alona Kimhi ile Shifra Horn, 15. yüzyıldan bu yana Anadolu topraklarını renklendiren Sefarad kültürünün mutfaklarda ve edebiyatta yansımalarını ele alıyorlar. Kimhi ve Horn’un konuya katkısı, daha geniş anlamıyla Yahudi edebiyatı ve kültürünün özelliklerini içerecek. Ayrıca aynı gün Doğan Hızlan ve Zülfü Livaneli etkinliği kaçırılmaması gereken bir söyleşi olacak.

Program detayları ve yazarlar hakkında bilgi için: www.itef.com.tr 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!