İşte sağlıklı ruh yapısının formülü

Güncelleme Tarihi:

İşte sağlıklı ruh yapısının formülü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2013 14:00

Mutluluğu dışarıda aramayın!

Haberin Devamı

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bir kişinin sağlıklı ruh yapısına sahip olması için iç, sosyal ve meslek uyumunun önemli olduğunu belirterek, bu üç uyumun senkronize yürütülmesi halinde kişilerin ruh yapılarının da güçlü olabileceğini bildirdi.

Prof. Dr. Tarhan ruh sağlığında normal kişi tanımlaması üzerine değerlendirmelerde bulundu. Tarhan, normalliğin nerede başlayıp nerede bittiğine yönelik üç uyumun söz konusu olduğunu ifade etti. Kişinin kendiyle barışık olabilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Tarhan, "Kişi her şartta mutlu olmayı başarabilmeli, en olumsuz hallerde bile... Günümüzde insanlar mutluluğu maalesef dış şartlara bağlıyor. Evim, arabam, yazlığım, param olsun da mutlu olayım gibi. Bu doğru değil. Kişi mutluluğu içinde aramalı. Her şartta mutlu olmayı başarabilmeli" ifadelerini kullandı.

A.A

Haberin Devamı

Sünger tipi insan

İşte sağlıklı ruh yapısının formülü

Günümüzde sünger tipi insanlar olduğunu dile getiren Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu kişilerin her türlü olumsuzluğu çekip, stresi yaşayıp, hemen her şeyden de şikayetçi olan, hiç mutlu olamayan kişiler olduğunu kaydetti.


Teflon tipi insan

İşte sağlıklı ruh yapısının formülü

Bazılarının da teflon gibi olduğunu vurgulayan Tarhan, bu kişilerin de sorumluluk almaktan kaçan, umursamaz, duyarsız, hiçbir şey yapmayan ama başkalarını yakan tipler olduğunu söyledi.


Kauçuk tipi insan

İşte sağlıklı ruh yapısının formülü

İnsanların aslında duruma göre esneyebilen kişiler olması gerektiğini ifade eden Tarhan, şunları ifade etti: "Kişi duruma göre uyum sağlayabilmeli. Kauçuk gibi olmalı. Duruma göre esneklik geliştirebilmeli. Ancak kopmadan esneyebilmeli. Stresi içine almamalı, olumsuzlukları emmemeli. Stres yönetimi ve sorun çözme becerisini kazanmalı.

Haberin Devamı

Sağlıklı bir ruh sağlığı için kişinin iç, sosyal ve meslek uyumu çok önemli. Kişi sağlıklı bir ruh sağlığı için kendisiyle, çevresiyle ve meslekleriyle sağlıklı iletişim kurabilmeli."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!