İstanbul Modern'den Yeni Bir Sergi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Modernden Yeni Bir Sergi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2011 12:00

Kayıp Cennet sergisi, doğa ve teknoloji ilişkisini ele alıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Modern’in yeni sergisi "Kayıp Cennet" sanat, doğa ve teknoloji ilişkisini ele alıyor. 24 Temmuz'a kadar devam edecek olan sergi, farklı kuşak ve coğrafyalardan sanatçıları buluşturuyor.

Kayıp Cennet sergisi çağdaş sanatçıların teknolojiyi kullanma biçimlerini ve doğaya, hayvanlar dünyasına ve son yıllarda dünyayı etkileyen önemli ekolojik değişimlere dair bir dizi güncel konuya yaklaşımlarını mercek altına alıyor. Sergide farklı kuşak ve coğrafyalardan sanatçılar bir araya geliyor: Doug Aitken, Francis Alÿs, Katerina Athanasopoulou, Jim Campell, Ergin Çavuşoğlu, DesertMed, Shaun Gladwell, Emre Hüner, Nina Katchadourian, Ali Kazma, Laleh Khorramian, Guy Maddin, Rivane Neuenschwander, Ulrike Ottinger, Tony Oursler, Qiu Anxiong, Pipilotti Rist, Charles Sandison, Kiki Smith, Bill Viola ve Pae White.

Sergi, doğa ve teknoloji ile ilişkimizin ne kadar hassas ve küresel çapta bir konu olduğuna tanık olduğumuz günümüzde, apokaliptik bir gelecek öngörüsü, her geçen gün giderek önem kazanan ekolojik dönüşümler, doğanın bir korunak ve yuva olarak yeniden tarifi, hayvanlar dünyasıyla kurduğumuz ilişki biçimleri, ekonomik bir süreç olarak doğadan elde ettiğimiz kazanımlar ve sonuçları üzerinden doğanın varlığına ulaşan sanatçıların çalışmalarından oluşuyor.

Haberin Devamı

www.istanbulmodern.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!