İsim analizi nedir? İsim analizi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

İsim analizi nedir İsim analizi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2019 13:27

İsim analizi, ismimizin içinde bulanan harflerin ve kelimenin kişiliğimiz ve kaderimiz üzerindeki etkilerini araştıran bir çalışmadır.Birçok görüşe göre ismimizin içindeki harfler karakterimizi etkiliyor. Bu görüşlere göre isim analizi yaparak doğacak bebeklere isim verilmesi oldukça önemli.

Haberin Devamı

İsim analizi nedir İsim analizi nasıl yapılır

Biyoenerji Uzmanı ve İsim Doktoru Kemal Haluk Cebe isimlerin hayatımızı nasıl etkilediğini, isim analizinin nasıl çalıştığını anlatıyor.

İsim analizi nedir İsim analizi nasıl yapılır

İSİM ANALİZİNİN MANTIĞI NEDİR?

İsim analizi, gezegenlerin harfleri nasıl etkilediği anlatan Akrofonoloji adı verilen bir bilimle açıklanmaktadır. Burada harflerin karşılığı olan o gezegenlerin özelliklerini taşıdığı için analizlerde bu şekilde yapılmaktadır. Analiz yapıldığı zaman sizin isminizi taşıyan tüm insanların analizleri aşağı yukarı aynıdır. Bu sizin isimsel özelliklerinizin taşıdığı yapıdır. Bu aynı astrolojideki burçlar gibidir. Aynı burcu taşıyan insanların özellikleri nasıl aşağı yukarı aynı ise bu da o şekildedir.

Haberin Devamı

İSİMLER YAŞANTIMIZI VE KARAKTERİMİZİ NASIL ETKİLİYOR?

İsimlerin her zaman hem kişilik hem de karakter üzerine etkileri çok yüksektir. Hepimizin günlük çok kullandığı bir ismi ele alırsak bunu çok net olarak görürüz.

Örneğin Mehmet ismi buna çok güzel örnektir. Bu isim fedakar, emir ve komutalara uyan son derece itaatkar bir özellik taşımaktadır. Kendini vatanı için fedakarca mücadeleyi sembolize eden bu ismin karakter yapısında bunu net olarak bize göstermiştir. Bu yüzden askerlerimize Mehmetçik deriz.

BEBEĞE İSİM VERİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

A- 2 den fazla olmamalı.
B- Konabilir, sezgiler güçlü olur.
C- Şart değil
D- Olabilir, hırsı getirir.
E- Olmasa daha iyi olur, en fazla 1 adet olmalı ve soyadında varsa hiç olmasın.
F- Uygundur
G- 1 tane iyi olur.
H- Olmasa da olur.
I- İ- olmasa da olur.
J- Çok uygun değil.
K- Olursa en az 1 tane çok iyi olur.
L- Olabilir
M- 1 adet olması iyi ama sağ veya solunda “a” harfi muhakkak olsun.
N- Fena değil.
O- Olabilir.
Ö- Olmazsa daha iyi.
P- Olabilir.
R- Olmasa da olur.
S-Ş- Olursa iyi olur
T- Tercih edilmez.
U- 1 tane geçmemek kaydıyla olabilir.
Ü- Konmasa daha iyi olur.
V- Çok elzem değil.
Y- Duruma göre konabilir ama olmazsa daha iyi olur.
Z- 1 tane olursa iyi. 

Haberin Devamı

BAŞARILI BİR MESLEK HAYATI İÇİN HANGİ HARFLER TERCİH EDİLEBİLİR?

İsmin içindeki harflerin titreşimi çok önemli. Ama kariyer konusunda K harfinin önemi belirtmeden geçemeyeceğim. Özellikle A ile başlayan isimlerde, bu enerji konusunda en yüksek harftir. Bu arada S harfi de çok iyi proje ürettiği için onu da unutmamak lazım. Bilimse 1945 yılında Shirley adlı Astrolog 10 bin ismin doğum haritasını çıkartmıştır. Bugün benim yaptığım araştırmalarda o da 1980’den bu yana 87 bin ismin doğum haritası çıkartılarak bilimsel istatistikî verilere dayanılarak yelpaze ortaya çıkartılmıştır.

İÇİNDE A-K-S-M-U-Y BU HARFLERİ OLANLAR ŞANSLI

Bu kişiler borsa ve finans mesleği için uygun kişilerdir. 

HANGİ HARF HANGİ MESLEĞİ ÇAĞRIŞTIRIYOR?

S: Mimar, mühendis, yazar, gazeteci

M: Finans, pazarlama, serbest ticaret

Haberin Devamı

K: Şirket üst düzey yöneticisi

L: Sanatın tüm dalları

C: Özellikle güzel sanatlar

B: Personel müdürlüğü

P: Tüm meslekler

ÇOCUKLARA İKİ İSİM KOYMAK DOĞRU MU?

Çocuklara iki isim koymanın bazı sorunlara neden olabileceğini belirten Uzman Pedagog Sevil Yavuz, çocuklara isim verirken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Bebeğe iki isim konulması çeşitli problemlere de neden oluyor. Bebeğe iki isim koyulduğunda ailenin bir kısmı bebeğe birinci ismi ile hitap ederken, diğer bir kısmı ikinci ismi ile veya iki ismi ile birlikte hitap ederek çocuğun kafasını karıştırabiliyorlar. İki isim konması sadece ailede zorluk çıkarmıyor. İki isim resmi kayıtlarda karışıklığa neden olabiliyor.

Haberin Devamı

İsim analizi nedir İsim analizi nasıl yapılır

ÇOCUĞUN KİMLİĞİNİN OTURMASINDA SORUN YARATABİLİR

En önemlisi iki isim konması çocuğun kimliğinin oturması, yani kimlik gelişimi açısından da sorun yaratıyor. Okulda çocuğa birinci ismi ile hitap edilirken, ailede ikinci ismi ile hitap ediliyor veya tam tersi oluyor. Çocuk büyüdüğünde ise hangi ismi isterse onu kullanmak istiyor, ailenin hitap ettiği ismi değil. Çocuk 3 farklı isme, 3 farklı kişiliğe sahip olmuş gibi oluyor: 1. ismi, 2. ismi ve 2 ismimin birlikte hitap edilmesi şeklinde. Bu durum çocuk için oldukça zor bir hal alıyor.

TEK İSİMDE UZLAŞIN

Bu nedenle anne babaların bir tek isimde uzlaşıp o ismi tercih etmeleri çok önemli. Özellikle kız çocuklarına iki isim konması daha da problemli oluyor. İki isim yanında bir de evlendiğinde kızlık soyadı, eşinin soyadı ve kariyerindeki titre derken en az 5 isimi birden taşımak ve resmi yerlerde bu beş ismi birden yazmak zorunda kalıyor. Kısacası iki isim olması hem çocuğun kimlik gelişimi için uygun değil hem de günlük hayatında resmi yerlerde zorluk çıkarması açısından uygun değildir.

Haberin Devamı

İsim analizi nedir İsim analizi nasıl yapılır

GARİP VE ANLAMSIZ İSİMLER KOYMAYIN

Diğer yapılan yanlış ise çocuğa çok garip isimlerin konması. Aileler çocuğunu daha doğmadan sıra dışı olması üzerine yatırım yapıyor ve bunun sonucu olarak bebeğe en zor, duyulmamış hatta anlamsız isimleri koyuyor. Çocuğunuz üstün bir varlık değil, herkesin çocuğu gibi bir çocuk tabi ki özel bir kişilik. Ama sıra dışı olmak adına telaffuzu çok zor, anlamı bilinmeyen hatta anlamsız isimler koymak da doğru değil. Bebeğinizin normal, sağlıklı ve mutlu bir çocuk olarak büyümesini istiyorsanız önce ebeveyn olarak sizin uç noktalara gitmemeniz gerekir. Bebeğinize herkes gibi tek isim ve bilindik isimler koymaya özen gösterin.

İSMİNİZE GÖRE KARAKTER ANALİZİ

İsminizin içindeki harfler kişiliğiniz hakkında ipuçları veriyor. Acaba isminiz hangi özelliklerinizi yansıtıyor? Adınızı, cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi girin, sonucunu öğrenin.

İSİM ANALİZİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

BAKMADAN GEÇME!