İş yerinde ter kokusuna karşı önlem!

Güncelleme Tarihi:

İş yerinde ter kokusuna karşı önlem
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 14:00

Terleme ve ter kokusunu önlemenin yolları...

Haberin Devamı

Korku, üzüntü, heyecan, depresyon, stres, aşırı sıcak ortam ve fiziksel aktivitenin arttığı durumlarda, vücut biyokimyasındaki değişikliğe bağlı olarak ter bezlerinin uyarıldığını ve aşırı terlemenin söz konusu olabildiğini söyleyen Dermatolog Eylem Acar, terlemeye karşı alınacak önlemleri anlattı.

Özellikle günün büyük bir bölümünün geçirildiği iş yeri ortamında, terleme ve ter kokusu ile baş edebilmek için şu öneriler işinize yarayabilir:

• Her sabah duş almak ve mümkünse yaz aylarında bunu günde 2 defaya çıkarmak.

• Koltuk altını sürekli temiz ve kuru tutmaya çalışmak.

• Deodorantı her sabah temiz koltuk altına uygulamak.

• Rahat ve pamuklu kıyafetler giymek.

• Serin ortamlarda bulunmaya çalışmak.

• Aşırı sıcak, acı ve baharatlı yiyecekler terlemeyi ve ter kokuyu artıracağı için bunlardan olabildiğince kaçınmak.

• Stres terlemeyi tetiklediği için stresle baş edebilmek gerektiğinde profesyonel destek almak.

Aşırı terlemeye botoks çözümü

Fizyolojik miktarda olduğunda bile, yol açtığı hoş olmayan görünüm, ıslaklık hissi ve kötü koku nedeniyle büyük rahatsızlık verebilen terlemenin, sık ve fazla miktarda olduğunda kişinin günlük aktivitelerini, ikili ilişkilerini, sosyal ve mesleki hayatını; bir anlamda yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemesi şaşırtıcı değildir.

Aşırı terlemesi olan kişi mutlaka detaylı bir şekilde değerlendirilmeli, sekonder hiperdidrozda altta yatan hastalık bulunup tedavi edilmelidir. Primer hiperhidrozda çeşitli sürme ilaçlar, iyontoferez gibi yöntemler denenebilir ancak bugün en etkili ve güvenilir tedavisi botox uygulamasıdır. Botoks bir toksindir ve ter bezlerine gelen sinir uçlarını bloke ederek ter bezlerinin uyarılmasını engeller. Lokal olarak uygulanır ve kısa süren bir işlemdir. Etkisi 6-9 ay gibi uzun sürer.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!