Güncelleme Tarihi:
Buğday türü olan irmik, daha çok makarna yapımında, yemekleri koyulaştırmada ve hepimizin bildiği gibi vazgeçilmez bir malzeme olarak tatlılarda kullanılır. İrmiğin bilmediğimiz pek çok faydası da mevcut. İşte tüm bunları Beslenme ve Diyet Uzmanı Sinem Kolbakır sıraladı.
- Protein değerinin yüksek oluşu nedeniyle vejetaryenler tarafından buğday ununa kıyasla daha sık kullanılır.
- Protein, karbonhidrat ve enerji içeriğiyle bebek beslenmesinde önemli bir yere sahiptir.
- Glisemik indeksi düşük olduğundan kana karışma hızı yavaştır, bu özelliğiyle diyabet ve insülin direnci durumlarında kullanımı beyaz una kıyasla daha uygundur.
ÇOK AZ ŞEKER İLE YAPILAN SİNDİRİMİ KOLAY İRMİK HELVASI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!
- Sindirim açısından beyaz una göre daha avantajlıdır, yine bu özelliğiyle de bebek beslenmesinde önemlidir.
- İçeriğindeki B ve E vitaminleri ile hem çocuk hem yetişkin sağlığı üzerine faydaları vardır.
- Yüksek karbonhidrat ve enerji içeriğiyle zayıflama diyetlerinde irmik kullanımı, aynen beyaz veya esmer unlarda olduğu gibi diyetisyenin öngördüğü miktarlarda olduğu sürece bir sakınca oluşturmamakta aksine düşük glisemik indeksi ve kolay sindirilebilir oluşuyla önerilmektedir.