Güncelleme Tarihi:
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak sıcacık içecek tariflerini sizler için bir araya getirdik. Sayısız faydası olan ıhlamurdan soğuk algınlığına iyi gelen nane-limona, ev yapımı lezzetli salepten sıcak çikolata tarifine kadar her şey burada!
Ev yapımı sahlep
Malzemeler
Yarım çorba kaşığı buğday nişastası
Yarım çorba kaşığı pirinç unu
4 çorba kaşığı toz şeker
4 su bardağı süt
Tarçın
Hazırlanışı
Pirinç unu, şeker ve nişastayı bir tencereye koyun. Üzerine sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Hafif hararetli ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın. Kaynadıktan 1-2 dakika kadar daha ateşte tutun ve karıştırın. Fincanlara koyup, üzerini tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Sıcak Çikolata
Malzemeler
500 ml. tam yağlı süt
3 yemek kaşığı kakao
100 ml. çiğ krema
100 gr sütlü ya da bitter çikolata
1 çay bardağı toz şeker (damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
1 çimdik tuz
Hazırlanışı
Çikolatayı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın. Küçük bir tencere su doldurun ve kaynatın. İçine suya değecek şekilde ısıya dayanıklı bir kabı oturtun ve bu kapta çikolatayı benmari usulü ile eritin. Teflon bir tencerede krema, kakao, süt, tuz ve şekeri ateşte karıştırarak 5 dakika kadar pişirin. Süt kaynayınca içine erittiğiniz çikolatayı koyun ve karıştırın. Dilerseniz krema ile de süsleyebilirsiniz.
Nane-limon
Malzemeler
2 tatlı kaşığı nane
Yarım limon
1 bardak su
Hazırlanışı
Cezveye 1 bardak su koyun. İçine tercihe göre kurutulmuş veya ufalanmış 2 tatlı kaşığı naneyi ekleyin. Yıkanmış limonun yarısını dilimleyerek ilave edin. Kısık ateşte kaynatın. Daha sonra altını kapatın ve 2-3 dakika bekleyin. Soğumadan ve şeker ilave etmeden tüketin.
Ihlamur
Malzemeler
Ihlamur
Su
Tarçın
Bal
Hazırlanışı
Bir tutam ıhlamuru çaydanlığa koyun ve tahminen ıhlamur yapraklarının üzerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatın, 5 dakika kadar demlenmeye bırakın. Bardağa koyun. İçine tatlanması için şeker yerine bal koyabilir, çubuk tarçın da atabilirsiniz.
Afiyet Olsun