Güncelleme Tarihi:
Demlenme aşamasından sunumuna kadar kahve kültürü dendiğinde her ülkenin bambaşka ritüelleri ve gelenekleri bulunuyor. Kahvenin Hilton tarihinde de özel bir yeri var. Markanın kurucusu Conrad Hilton, Türkiye’deki ilk kahve deneyiminde “kahvenin kırk yıl hatırı var” atasözünü duymuş ve çok etkilenmişti. Barış ve karşılıklı anlayış için seyahatin gücüne inanan Conrad, bir konuşmasında bu atasözünden ilhamla “Dünyanın dört bir yanından gelen insanlar Türk geleneğine göre birlikte kahve içtiklerinde neler olabileceğini hayal edin” sözlerini kullanmıştı.
Kahvenin tarihsel yolculuğunun konuşulduğu masterclass etkinliğinde kahve pişirmenin tüyoları paylaşıldı. Etkinlikte, katılımcılar önce kapuçino servisini sanata dönüştüren usta elleri izlediler ve daha sonra aynı kahveyi kendileri hazırladılar.
Son olarak, katılımcılar Mücahit Akyel’e F&B Masters ödülünü kazandıran “Tarçın” isimli özel kahve tarifinin hazırlanışını izlediler. Tarçın ve kremanın espressoyla mükemmel uyumunu sunan bu özel kahve, soğuk havalarda arkadaşlarınızla geçireceğiniz keyifli bir günün en sıcak eşlikçisi olacak. Hilton İstanbul Bosphorus’un sonbahar-kış menüsünde de sunulan bu ödüllü lezzeti kaçırmayın!