Güncelleme Tarihi:
Doğallıktan uzaklaştığımız her yemekte karşılaştığımız gibi ketçap da sağlık açısından ciddi problemleri beraberinde getiriyor. Piyasada bulunan hazır ketçapların içeriğindeki maddelere baktığımızda durum pek iç açıcı değil… Ketçapta bulunan koruyucu maddeler sayesinde domates gibi çok çabuk bozulan bir sebze aylarca raflarda bekleyebiliyor. Ve artık hepimiz biliyoruz ki market raflarındaki bu ürünler, en ufağından ölümcül kansere kadar uzanan birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
İşte tam bu nedenle eğer ketçaptan vazgeçemiyorsak onun doğalını elde etmeye çalışmalıyız. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız için fazladan harcayacağımız birkaç dakika ile onların sağlıklarını güvence altına almış oluyoruz. Hem o canım güzel kokulu domateslerin öz tatlarını tekrar hatırlıyor hem de hazır gıdaların zararlarının önüne geçiyoruz.
İşte sizler için hazırladığımız, ketçabın keyfinden eksik kalmamanızı sağlayacak o çok lezzetli ketçap tarifi. Afiyet olsun!
Soğanı, domatesi, sarımsağı rendeleyin ve 30 ml sirke ve suya ilave edip orta ateşte 40 dakika kadar pişirin. Bir başka tencere çıkarın ve kalan sirkeyi, tane karabiberi, baharatları ve defne yaprağını 10 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. Hazır hale gelen domatesli karışımı blender’dan geçirin ve iyice püre haline getirin. Bir tur da süzgeçten geçirip hazırladığınız sirkeli karışıma ekleyin. Şekeri koyup kaynatın. Karabiber, tuz serpin ve ocaktan alın. Ilık bir halde servis edin.
[fotogaleri=3055,2606]