Her hastalığa karşı besinler farklılık gösteriyor

Güncelleme Tarihi:

Her hastalığa karşı besinler farklılık gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2012 09:00

Hem olumlu hem de olumsuz etkileri olan bazı besinleri sıraladık.

Haberin Devamı

Bazı bitkilerin ve gıdaların sağlığımız için olumlu ve olumsuz etkilerinin olduğu tartışılmaz bir konu. Bu sebeple, hastalık ile ilgili bir uzmandan tam rapor alındıktan sonra nelerin faydalı ya da zararlı olabileceği kanaatine varmak daha doğru olur. Biz de Herbalist Recep Dağıstanlı’dan aldığımız bilgiler doğrultusunda bazı gıdaların nelere iyi gelip gelmediğini sizler için araştırdık.

- Biberiyenin damar açma özelliği ve ağrı kesici özeliği bulunur fakat kişinin hipertansiyonu varsa dikkatli olması gerekir.

- Kekik, her derde deva bir bitki olsa da kişide tiroit rahatsızlığı var ise kekik size ters etki yapabilir. Her şifalı bitki her hastalığa deva olmaz. Uzman kontrolü şarttır.

- Rezenenin sakinleştirici bir özelliği vardır. Stresten arınmanıza yardımcı olur. Sadece gün içinde bir, iki bardaktan fazla içilmemesi gerekir.

Haberin Devamı

- Sarımsak, vücudu erken yaşlanmaya karşı korur ve barsak kanserine yakalanma riskini azaltır. Yalnız mide hastalarının sarımsak tüketimine dikkat etmesi gerekir.

- Yer elması, hazmı kolaylaştırır, idrar söktürücüdür ve anne sütünü artırır.

- Limon, vücuda güç verir, kansızlığa karşı etkilidir. Fakat çok yenildiği takdirde midede bazı hastalıkların çıkmasına sebep olabilir.

- Çiğ soğan, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı riskini azaltır. Ancak çiğ soğanı çok yemek baş ağrıtabilir ve mide rahatsızlıklarına yol açabilir.

- Bal, kemik gelişimi ve kansızlık için faydalıdır. Şeker hastaları ve kilolu kişiler için ise fazla şeker alımı sebebi ile uygun değildir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!