Güncelleme Tarihi:
Defnegillerden olan tarçın zengin besin değeri ile gerçek bir antioksidandır. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmaz, hastalıklara karşı savaşır. Tek bir çay kaşığı ölçüsünde bile sağlık taşıyan tarçın, lezzetiyle olduğu kadar yararlarıyla da tatmin edicidir.
Yüksek tansiyona kadar birçok sorunun kontrol altına alınmasına yardımcı olan tarçın, kanserle savaşırken bile kişinin yanında yer alır.
Serbest radikallerin büyümesine engel olan tarçın, yüksek oranda antioksidan özelliği taşır. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, tarçın ölçümlenen en yüksek antioksidan oranına sahip besindir. Bu sayede oksidatif hasarlara karşı vücudu korur ve vücudun erken yaşlanmasını önler.
Bağırsak hareketlerinde yaşanan sorunlar için tarçın iyi bir kurtarıcıdır. Özellikle de bağırsaklarda meydana gelen mantar ve bakterilerle savaşan tarçın, şişkinlik ve hazımsızlık problemlerine de iyi gelir.
Kan şekerinin düşmesi insanlar için büyük bir problemdir. Çünkü kan şekeri düştükçe kişi kendini yorgun ve halsiz hisseder, konsantrasyon bozukluğu çeker. İyi bir kan şekeri düzenleyicisi olan tarçın, şekeri dengeleyerek kişinin güne daha dinç ve enerjik başlamasını sağlar.
Kan şekerini düzenlemesi olası tatlı krizlerinin de önüne geçer. Ayrıca tokluk hissi veren tarçın, yiyeceklerin daha yavaş parçalanmasını sağlayarak açlık hissini azaltır. Yemek yeme isteğini azaltan tarçın sayesinde kişi ideal kilosunu koruyabilir.