Havuz yöntemiyle gebelik şansınızı artırabilirsiniz!

Güncelleme Tarihi:

Havuz yöntemiyle gebelik şansınızı artırabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 00:00

Embriyo havuzu yöntemiyle hem daha yüksek gebelik şansı elde ediliyor, hem de daha düşük maliyetle ve düşük doz ilaç kullanılıyor. Tüp bebek tedavisinde Embriyo havuzu yöntemini Opr.Dr.Selen Sakar Ecemiş anlatıyor.

Haberin Devamı

Tüp bebek tedavisi, çocuk sahibi olma konusunda zorluklar yaşayan çiftler için umut olan mucizevi bir tedavidir. Tedavi süreci çiftlere aynı zamanda onlara yoğun bir stres yüklemektedir. Tedavi öncesi, doğru beslenme, vitamin ve antioksidan kullanımı, sporyapma gibi hazırlıkları tamamlayarak, fizyolojik olarak kendini hazırlayan bir çiftin, en çok olumsuz etkilendikleri aşama embriyo transferi sonrası elde edilen negatif gebelik sonucudur. Bir çok çift bu depresyon ve anksiyete ile tedaviye devam etme gücünü kendinde bulamamaktadır. Tedaviye devamlılık ve istikrarın, gebeliğe götürdüğü bu zorlu süreçte, vazgeçmek anne baba olma önünde bir engeldir. Embryo havuzu yöntemiyle tüp bebek tedavisi, daha yüksek gebelik şansı ve daha düşük maliyet ile bu hastalarımıza bir çare olabilir.

Haberin Devamı

KALİTESİ EN YÜKSEK EMBRİYO SEÇİLİR

Embriyo havuzu yöntemi, tüp bebek tedavisinde iki veya daha çok sayıda yumurta toplama ile başlar. Bu teknik ile embriyo havuzunda biriktirilen embriyolar çözülerek içerisinden gelişim ve kalite derecesi en yüksek embriyo veya embriyolar seçilerek transfer hazırlığına başlanır. Doğal yollar veya ilaçla hazırlanan rahime transfer yapılır. Havuz yönteminin başarılı olması için embriyoloji laboratuvarının başarılı bir vitrifikasyon (embriyo dondurma) tekniğine sahip olması şarttır. En az iki veya üç ay süre ile devam edecek olan bu tedavinin planlamasının doktor ve hasta arasında net bir şekilde yapılması gereklidir.

İLERİ YAŞ KADINLARINDA YÖNTEM ÇOK BAŞARILI

Embriyo havuzu tedavisini daha çok ileri yaş, geçirilmiş operasyonlar veya yumurtalık dokusuna zarar veren hastalıklar nedeniyle yumurta rezervi azalmış erken yumurtalık yetmezliği tanısı almış hastalara uygulamaktayız. Genellikle tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan bu hastalarda, mikroenjeksiyon yapabileceğimiz yumurta sayısının fazla olması ve oluşan embriyo sayısının buna bağlı olarak artması, daha yüksek kalitede embriyo seçmemize olanak sağlaması açısından avantajlıdır.

Havuzda biriktirilen embriyolar birlikte çözüldüğünde, bunları ileri gelişim aşamalarına kadar takip etmek başarı oranını artırmaktadır. Embriyoları blastokist evresi denilen beşinci güne kadar büyütmek, rahime yerleşme ve tutunma özelliği (implantasyon) daha yüksek, genetik olarak normal olma şansı yüksek embriyo elde etmemize olanak sağlar. Genetik hastalık araştırması, tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı, şiddetli erkek infertilitesi ve ileri bayan yaşı endikasyonları ile preimplantasyon genetik tanı (PGT) uygulanması gereken hastalarda, biyopsi alınacak embriyo sayısını artırarak normal genetik yapıya sahip embriyo bulma şansımızı havuz yöntemiyle artırabiliriz.

Haberin Devamı

HAVUZ YÖNTEMİYLE DÜŞÜK DOZLU İLAÇ TEDAVİSİ

Yönteminin, bir diğer katkısı da, embriyo kalitesini artırmak için uygulayabileceğimiz düşük dozlu ilaç tedavisi ile embriyo oluşturmak, böylece gebelik oranını yükseltmektir. Yüksek doz ilaç kullanımı, rezervi düşük hastalarda yumurtanın kalitesinin bozulmasına neden olabilir. Yumurta sayısı endişesine girmeden yapılan tedavide, ilaç dozunu düşürmek bize embriyo kalitesi bakımından avantaj sağlar. Bunun yanında dinlendirilmiş rahime yapılan dondurulmuş embriyo transferinin başarı şansı çok daha yüksektir.

MALİYET DAHA DÜŞÜK OLUYOR 

Yumurta toplama işlemi sonrası az sayıda embriyo elde edilen olgularda transfer yapmadan embriyoları dondurduğumuzda, ikinci veya üçüncü toplama işleminde maliyet daha düşük olarak hasta daha çok sayıda tüp bebek tedavisi alma şansına sahip olur. Yöntem, hastalarımızı maddi ve manevi olarak da korumaktadır.

GEBE KALMA DÖNEMİNİZİ HESAPLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!