Güncelleme Tarihi:
(2 KİŞİLİK)
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soymadan ve çekirdeklerini çıkarmadan iri parçalar halinde doğrayıp bir tencereye alın. Tarçın, kakule ve karanfili ekleyin. Üzerine suyu ilave edip kaynatın. Ayvaların kokusu çıkmaya başlayınca adaçayını ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha kaynatın. Çayınızı süzün ve bal ile tatlandırarak servis yapın.
(2 KİŞİLİK)
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Elmaları iyice yıkayıp kabukları ve çekirdekleri ile beraber ince yarım ay doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine çubuk tarçın, kuru çilek, karanfil ve suyu ekleyip kaynatın. Sıcak servis yapın.
(2 KİŞİLİK)
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Gül kurusu ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Gül kuruları renklerini vermeye başlayana kadar demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
(2 KİŞİLİK)
MALZEMELER
Meyve kurularını bir tencereye alın. Üzerine yıldız anason, vanilya çubuğu ve suyu ekleyip kaynatın. Ocaktan alıp vanilya çubuğunun çekirdeklerini çıkartın ve çaya ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.
Elma içeriğinde bulunan yüksek miktardaki besin lifleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca içeriğindeki güçlü antioksidanlar sayesinde kalp sağlığınızı korur. İştah açıcı etkisi olan limon otu aynı zamanda mideyi rahatlatır ve hazmı kolaylaştırır. Ayrıca uykusuzluk problemlerinin giderilmesine yardımcı olur.
(2 KİŞİLİK)
MALZEMELER
Portakal, mandalina ve limonu bol su ile yıkayın. Kabukları ile beraber yarım ay doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine ıhlamur ve suyu ekleyip kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın ve kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Üzerine bal gezdirip servis yapın.
(2 KİŞİLİK)
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Bal ile tatlandırarak sıcak servis yapın.