Hangimizin mutfağında yok ki bu şifalı bitki?

Güncelleme Tarihi:

Hangimizin mutfağında yok ki bu şifalı bitki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2012 00:00

Türkiye'nin her yerinde yetişen bu bitki, sağlığımızın dostu.

Haberin Devamı

Yemeklerimize lezzet katan kekik, enfeksiyonları önlemeye çok yardımcı. Diyetisyen Gülhan Koca, kekiğin diğer faydalarını da anlatıyor.

• Bileşiminde antioksidan aktiviteye sahip flavonoidler ( apigenin, naringenin, luteolin ve thymonin ) içerir.

• Enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur.

• Bağırsak parazitlerinin tedavisinde yaygın bir şekilde kullanılır.

• Kandida dahil birçok mantar türünde güçlü bir inhibitördür. Ayak ve tırnak mantarları tedavisinde etkinliği gözlemlenmiştir.

• Yapılan çalışmalarda balgamlı öksürük, akut bronşit tedavisinde etkili olduğu görülmüştür.

• Salmonella ve E. coli dahil bir çok bakteriye karşı önleyici özelliğiyle iyi bir antibakteriyeldir.

ENERJİ VEREN KEKİKLİ PATATES VE KEÇİ PEYNİRİ BİR ARADA! MUHTEŞEM UYUMU BU TARİF İLE DENEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!