Hamilelikte Karın Sertleşmesi Neden Olur Ve Nasıl Geçer? Gebelikte Karın Sertleşmesine Ne İyi Gelir

Güncelleme Tarihi:

Hamilelikte Karın Sertleşmesi Neden Olur Ve Nasıl Geçer Gebelikte Karın Sertleşmesine Ne İyi Gelir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 17:57

Hamilelik süreci boyunca anne karnındaki bebek büyümeye ve gelişmeye devam eder. Buna bağlı olarak da anne vücudunda bazı değişimler gözlenebilir. Meydana gelen bu değişikliklerin en belirgini karın bölgesinde olan değişimlerdir. Anne karnı bazı zamanlarda gergin, şiş, bazen gaz dolu veya sert olabilmektedir. Hamilelikte karın sertleşmesi neden olur? Nasıl geçer? Gebelikte karın sertleşmesine ne iyi gelir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Karın bölgesinde görülen sertleşme annelerin bebeklerine bir zarar gelir mi düşüncesi ile endişelenmelerine neden olur. Fakat bu durum hamilelik sırasında ortaya çıkan oldukça normal bir semptomdur. Bu yüzden endişelenmeye veya korkmaya gerek yoktur.

Hamilelikte Karın Sertleşmesi Neden Olur?

Hamilelik sırasında karın bölgesinde oluşan sertleşme son derece normaldir. Karın sertleşmesi hamileliğin getirdiği normal bir durumdur. Sıklıkla olumsuz bir durumun varlığını göstermeyen karın bölgesinde oluşan sertlik için bazı nedenler vardır. İlk hamile kaldığınız andan itibaren vücudunuz etkileşimi hızla planlamaya başlar. Bebeğin gelişimi için rahim gelişir ve karın bölgenizin sertleştiğini hissetmeye başlayabilirsiniz.

Hamilelik sırasında karın bölgesinin sertleşmesinin arkasındaki ana nedenlerden biri, bebeğinizin gelişmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Sertliği asıl nedeni, elinizi karnınıza koyduğunuzda, gelişen bebeğiniz olduğunu anlayabilirsiniz. Kilo alımı hamilelik sırasında normal olarak gerçekleşir. Bu çok düzenlidir. Hamilelikte kilo alımı ile karın bölgesinde sertleşme ve genişleme hissedilebilir. Hamilelik sırasında, karnında gelişen bebek, karnınızın büyümesinin asıl nedenidir.

Anne veya anne adaylarında, karın sertleşmesi, bebek gelişmeye başlamadan önce gerçekleşebilir. Daha fazla kilolu anneler daha sonra karın bölümün sertleşme hissi ile karşılaşabilir. Birkaç yiyecek çeşidi hamilelik sırasında gaz sorunlarıyla karşılaşmanıza neden olabilir. Hamilelik sırasında, beslenme programınıza odaklanmalı ve düzenli beslenmelisiniz.

Kabızlık ve sağlık sorunları, karın kısmında genişleme ve katılaşma hissini artırarak sizi sıkıntıya sokabilir. Hamilelik sırasında diyet listenize uymanız son derece de önemlidir. Kadın bedeni, hamilelik sırasında karnın sertleşmesi ve geri çekilmesiyle bedeni doğuma hazır hale getirir. Bu daralmalar ikinci ve üçüncü aylık dönemlerde daha normal karşılanabilir.

Hamilelikte Karın Sertleşmesi Nasıl Geçer?

Karın bölgesinin sertleşmesi hamilelik sırasında her zaman gerçekleşebilirken, gaz, fazla yemek yeme ve kabızlık gibi küçük ve geçici nedenlerle olması durumunda herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymaz. Bu gibi durumlar basit yöntemler ile kendi kendine geçebilir. Bununla birlikte, gevşeme ile kaslara yardımcı olmak için doktor kontrollü olmak şartı ile magnezyum tabletleri kullanılabilir.

Hastalığın erken doğum, başarısız doğum, toksemi veya dış gebelik gibi gerçek bir problemden kaynaklandığını varsayarsak, hemen tedavi edilmelidir. Ciddi karın sertleşmesi nedenine karar verildikten sonra tedavi bu şekilde tamamlanır. Hastalık durumunda antimikrobiyal ilaçların takılması onaylanırken, dış gebelikte tıbbi bir prosedür veya ilaç tedavisi ile gebelik sonlandırılır.

Gebeliğe zarar verenlerin tedavisinde hafif vakalar ilaçlarla tedavi edilebilirken, ciddi gebelik zehirlenmelerinde bebeğin dış ortamda hayata devam edip edemeyeceği belirlenir. Eğer belirtilerde ağırlaşma görülüyorsa biran önce doğuma geçilir.

Gebelikte Karın Sertleşmesine Ne İyi Gelir?

Hamileliğin son aylarında karın sertleşmesi ile birlikte bazı belirtiler de kendini gösterir. Bu belirtiler; doğum suyunun gelmesi, rahim kasılmaları veya düzenli sancılar gibi belirtilerdir. Hamileliğin diğer dönemlerinde meydana gelinmesi ile birlikte bir takım önlemler alınarak rahatlama sağlanabilir. Alınacak önlemler şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı

Her zamanki pozisyon değiştirilmelidir.

Haberin Devamı

Eğer hareket halinde ise oturulmalıdır.

Hareketsiz durumdayken hareket edilmelidir.

Su ile birlikte bol sıvılar tüketilmelidir.

Duş sırasında ılık su tercih edilmelidir.

Bir yerden kalkarken veya hareket ederken yavaş ve dikkatli olunmalıdır.

Masaj yapılarak vücut rahatlatılmalıdır.

Nefes egzersizleri rahatlamak için iyi bir alternatif olabilir.

Magnezyum ihtiyacı karşılanmalıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!