Hamilelikte Bitki Çaylarına Dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Hamilelikte Bitki Çaylarına Dikkat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2011 12:40

Hangi bitki çayı, neye iyi geliyor?

Haberin Devamı

Hamilelik döneminizde, daha faydalı olduğunu bildiğiniz bitki çaylarını tüketmelisiniz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysu Aydın, “Hamileliğinizde içeceğiniz bitki çayları sizin için faydalıdır ancak bazı türlerinin erken doğum ve düşük riskini artırdığını bilmelisiniz” dedi.

Hangi Bitki Çayının Ne Faydası Var?

Ihlamur, zencefil, papatya, rezene, kuşburnu, yeşil çay ve tüm meyve çayları hamilelik döneminizde, sizin için çok faydalıdır. Bu yüzden bitki çaylarını günde iki fincana kadar rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Ihlamur

Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, grip ve soğuk algınlığına karşı sizi korur. Ihlamurun ödem çözücü etkisi olduğundan, böbreklerinizi yormadan, vücudunuzda biriken ödemi indirir.

Papatya

Sindiriminizi kolaylaştırarak, sizi ruhsal açıdan rahatlatır. Sakinleştirici etkisi bulunur. Uykusuzluk probleminiz varsa, papatya çayı iyi gelecektir.

Rezene

Haberin Devamı

Bağırsaklarınızda gaz oluşmasını engelleyip, sizi rahatlatır ve sindiriminize yardımcı olur. İştahsızlık probleminize iyi gelir. Ayrıca emzirme döneminizde de süt veriminizi artırır.

Zencefil

Bulantılarınızı önler, şişkinlik hissinizi azaltır, hazımsızlığınızı düzeltir.

Kuşburnu

C vitamini açısından oldukça zengin bir bitkidir. Hastalıklarınızda vücudunuzdaki genel direnci sağlar. Ayrıca ödem söktürücü özelliği de bulunmaktadır.

Yeşil Çay

Yeşil çaydaki kafein, siyah çaya oranla daha az olduğundan tercih sebebiniz olmalıdır. Kan dolaşımınızı düzenleyici, soğuk algınlığına karşı koruyucudur.

Bitki Çaylarının Olumsuz Yönleri

Hamilelik döneminde, bazı bitki çaylarının da olumsuz etkileri bulunmaktadır.

Adaçayı

Bu dönemde rahim kaslarınızı uyarıcı etkisi bulunduğundan adaçayı tüketmemelisiniz.

Keten Tohumu

Omega3 açısından zengin olmasına rağmen kanama riskinizi arttırır.

Ahududu

C vitamini ve organik asitleri içeren birçok hastalığa iyi gelir, ancak doğum kasılmalarınızı başlatıcı etkisi bulunduğundan tüketmemelisiniz.

Sinameki

Kuvvetli müshil görevi görür, bağırsaklarınızdaki vitamin, mineral emiliminizi azalttığından tüketmemelisiniz.

Haberin Devamı

Fesleğen, biberiye, yaban mersini, sarı kanturan, melisa yaprağı, aloe vera, karahindiba gibi bitki çaylarını da hamilelik döneminizde içmeniz; erken doğum, kanama ve düşük riskinizi artırır.

HAMİLELİKTE İDEAL BESLENME MENÜSÜ

HAFTA HAFTA GEBELİK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!