Hamilelikte ana öğünlerin önemi

Güncelleme Tarihi:

Hamilelikte ana öğünlerin önemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 00:00

Ana öğünlere genellikle çorba ile başlayın.

Haberin Devamı

Diyetisyen Dilek Işık'a göre ana öğünlere genellikle çorba ile başlanması uygundur...

Sonrasında ise yağı çok fazla olmayan sebze yemekleri ile devam edilebilir. Yanında yağsız yoğurt veya az yağlı ve ekmek uygundur. Her gün alınacak 2 dilime eşdeğer et miktarı yeterlidir. Öğle öğünlerinde kullanılması uygun olur. Kırmızı et içerdiği demire kaynak malzemelerden dolayı haftada 2-3 kere tüketilebilirse mükemmel olur. Diğer et zamanları balık olarak tercih edilebilir. Tavuk, pek fazla son zamanlardaki üretim aşamalarından dolayı önermediğimiz bir et türü olmakla beraber, tüketilirse kıyamet kopmaz.

Baharatlardan ve acı gıdalardan uzak durmakta fayda var, çünkü hemoroid (basur) aynı zamanda anne adayında çok fazla şikayet aldığımız sorunlardan biridir. Tuzu doktorunuz önerileri asıl olmak kaydıyle az kullanmaya dikkat edin.

Kafeinli gıdalar yerine, süt ve yeşil çay uygundur. Besinlerinizi mevsim gıdalarından seçmeniz ve mevsimi dışında özel ortamlarda yetiştirilmiş gıdaları kulanmak yerine, mevsimine ait malzemeleri kullanmanız faydalı olacaktır.

GEBELİKTE KİLO HESAPLAMA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!