Güncelleme Tarihi:
Diyetisyen Fatma Baysal, “Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan kalsiyum, kemik sağlığı için ve aynı zamanda büyüme ve gelişme için önemli bir mineraldir. Kalsiyumun yanı sıra magnezyum, potasyum, selenyum gibi sağlığımızın korunmasında önemli mineralleri de içeriyor” dedi.
Baysal, sağlıklı vücudun sağlıklı kemikleri için süt ürünleri, lifli yeşil sebzeler, yoğurt, kalsiyum desteği, D vitaminin de gerekli olduğunu vurguladı. Yeşil sebzelerin kalça kırıklarını azaltmada özellikle güçlü bir etkisi olduğuna değinen Baysal, sadece kemik sağlığı için önemli olan K vitamini gibi diğer besinler açısından da zengin olduğunu belirtti.
Diyetisyen Fatma Baysal, hekim ve diyetisyen takibinin önemine değinerek; "Kronik hastalığı olan düzenli ilaç kullanan kişiler ve hamilelerin gün içerisinde doğru zamanda ve doğru miktarda sebze suyu tüketmesi gerekebilmektedir. Bu sebeple bu kişilerin hekim veya diyetisyen onayı ile sebze suyu tüketmesinde yarar vardır” dedi.
DHA