Halsizliğe karşı dut tüketin

Güncelleme Tarihi:

Halsizliğe karşı dut tüketin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2019 07:00

Gerek her mevsim kurusu gerekse mevsiminde tazesi yenilen dut meyvesinin, sağlığa yararlarının yanı sıra dikkatli tüketilmediğinde zararlarının da olabileceğini söyleyen Diyetisyen Özlem Sert Aydın, dutla ilgili bilmediklerimizi anlattı.

Haberin Devamı

Potasyum, tiamin, kuersetin, niasin, kalsiyum, demir, B ve C vitamini ve organik asitler içeren dut meyvesinin faydaları ise şöyle sıranabilir:


*Kalori değeri oldukça yüksektir, enerji deposudur, iştah artırır.

*Halsizlik ve yorgunluk için faydalıdır.

Halsizliğe karşı dut tüketin


*Kansızlık sorunu yaşayanlarda düzenli tüketimi önerilir.

*İltihap giderici özelliği vardır. Ağız yaralarında, bademcikte ve diş eti hastalıklarında faydalıdır.

Halsizliğe karşı dut tüketin


*Bebeklerde oluşan pamukçuk için etkilidir.

Haberin Devamı

*Çocuklarda zeka gelişimi için tüketilmelidir.

*Sindirim sistemini hızlandırır, kabızlık sorunu yaşayanlarda olumlu etkisi vardır.

Halsizliğe karşı dut tüketin


*Barsak parazitleri için de tüketilebilinir, parazit düşürücü ender besinlerdendir.

*Astım ve akciğer hastalıklarında olumlu etkisi bulunmaktadır.

*Sakinleştirici özelliği vardır. Stresli anlarda yağlı ve şekerli yiyecekler yerine tercih edilebilir.

Halsizliğe karşı dut tüketin


HANGİ DURUMLARDA TÜKETİLMESİ SAKINCALI?

Halsizliğe karşı dut tüketin

Kalori değeri ve glisemik indeksi yüksek olan dut zayıflama diyetlerinde biz diyetisyenler tarafından pek önerilmez. Özellikle şeker hastalarının ve insulin direnci yaşayan kişilerin dut meyvesini dikkatli tüketmeleri gerekiyor. Kan şekerini hızlı yükselttiği için sakıncaları olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!