Halıdan çay lekesi nasıl çıkarılır? Halıdaki kurumuş ve şekerli çay lekelerini çıkarmanın püf noktaları

Güncelleme Tarihi:

Halıdan çay lekesi nasıl çıkarılır Halıdaki kurumuş ve şekerli çay lekelerini çıkarmanın püf noktaları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 13:52

Çay içmek bir keyif ama halıya dökülen çay lekesi biraz can sıkıcı olabiliyor. Kazara halıda oluşan kurumuş veya şekerli çay lekelerini çıkarmak biraz zor olabiliyor. Fakat birkaç pratik yöntemle bu inatçı lekelerden kurtulabilirsiniz. Peki halıdan çay lekesi nasıl çıkarılır?

Haberin Devamı

Çay lekeleri, halıda hemen kalıcı hale gelebilir. Bu yüzden leke oluştuğu anda müdahale etmek kolayca kurtulmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca evde bulunan ve kolayca hazırlayabileceğiniz karışımlar da çay lekelerini temizlemenizde kolaylık sağlayabilir. Peki halıdan çay lekesi nasıl çıkarılır? İşte konuyla ilgili detaylar...

Halıdan çay lekesi nasıl çıkarılır?

Halıya dökülen çay lekesi kuruduğu zaman daha zorlu hale gelebiliyor. Bu nedenle lekeye anında müdahale etmekte fayda var. Halınıza çay döküldüyse hızlı bir şekilde kağıt havluyu lekeli bölgeye bastırın. Böylece halıdaki fazla çayı alabilirsiniz. Bu işlemi geç kalmadan yapmakta fayda var. Çünkü daha sonra lekelerin temizlenmesi zor olabilir.

Ardından ıslak bir bezi halıya bastırarak lekeyi temizleyin. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli detay; silerken ovalamamak. Eğer ovalayıp temizlenmeye çalışılırsa çay lekesi yayılabilir.

Haberin Devamı

Sirke de halınızı temizlemenize yardımcı olabilir. Bunun için bir miktar sirke ve suyu bir kovada karıştırın. Daha sonra temiz bir bezi sirkeli suda ıslatıp lekeli bölgeyi yumuşak bir şekilde temizleyin. Ardından temiz su ile tekrar silin ve lekelerin kaybolduğunu görebilirsiniz.

Halıdan kurumuş ve şekerli çay lekelerini çıkarmanın püf noktaları

Halıda oluşan kurumuş ve şekerli çay lekelerine karşı da evde hazırlayabileceğiniz bazı karışımlar da etkili olabilir. Ayrıca oldukça da kolay ve pratik bir yöntem. Bunun için bulaşık deterjanı, beyaz sirke ve ılık suyu bir kova karıştırın ve lekeli bölgeye uygulayın. Bu karışım halınızdaki lekeden kurtulmanıza yardımcı olabilir.

BAKMADAN GEÇME!