Güncelleme Tarihi:
İçeriğinde manganez, B 6, C, B1vitaminleri, kalsiyum, fosfor ve bakır bulunur. Sarımsak, kolesterolü ve tansiyonu düşürür, kalp ve damar sağlığını korur, kalp krizi riskini azaltır, içeriğinde bulunan alojene sayesinde kanın pıhtılaşmasını önler.
Anti bakteriyel özelliği sayesinde bakteri ve virüslerin neden olduğu hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırır. Kolon ve mide kanseri başta olmak üzere birçok kanser türünden korur. Sarımsak, demir emilimini de artırır. Mide gazına iyi gelen bu besin sindirimi de kolaylaştırır. Antiokidan özelliğe sahiptir. Bahar aylarında ortaya çıkan nezleden korunmak ya da kurtulmak için de sarımsak oldukça etkili bir besindir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve vücut direncini artırır.
Nezle olduğunuzda sarımsak yiyerek iyileşme sürecinizi çabuklaştırabilirsiniz. Yalnız sarımsağın kanı inceltici etkisi olması nedeniyle adet dönemindeki bayanlar, ameliyat olacak kişiler bu besini tüketmemelidirler. Ayrıca tansiyonu normalde düşük olan kişiler de bu besinden uzak durmalılar. Çünkü kan basıncı zaten düşükse sarımsak bunu daha da düşürerek kişileri halsiz bırakabilir ve hatta bayılmalarına bile sebebiyet verebilir. Hipertansiyon tedavisi için düzenli ilaç kullananlar da mutlaka doktora danışarak besini tüketmeliler.
İHA