Gribe yakalanmamak için alınabilecek 6 önlem!

Güncelleme Tarihi:

Gribe yakalanmamak için alınabilecek 6 önlem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 10:11

Grip hastaları hem iyileşmek, hem de başkalarına bulaştırmamak için...

Haberin Devamı

Kış mevsiminin en sert günlerinin şu dönemde Türkiye'de grip salgını yaşanıyor. Özellikle H3N2 virüsünün yol açtığı grip nedeniyle son 10 günde boğaz ağrısı, yüksek ateş, öksürük, halsizlik, vücut ağrıları gibi şikayet başvuruları arttı.

GRİP NEZLEYE GÖRE DAHA AĞIR GEÇER

Grip nezleye göre daha ağır seyreder ve muhakkak bir hafta istirahat gerekir. Gribin bulaşıcılığı, ilk şikayetler başladıktan yedi gün sonra ortadan kalkar. Okul ve iş yerleri bu konuda anlayışlı olması, hem kişinin iyileşmesi, hem de hastalığın bulaşarak yayılmasını önleme adına çok önemlidir.

Gribe yakalanmamak için alınabilecek 6 önlem

ANTİBİYOTİĞİN GRİBE BİR FAYDASI OLMAZ

Antibiyotik kullanımının gribe bir faydası olmaz. Bir hafta dinlenin. Evinizi günde iki - üç kez havalandırın. Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile vücudunuzu destekleyin. Tuzlu ve karbonatlı suyla gargara yapın. Okaliptus yapraklarını kaynatarak buharını soluyun. Yastığınızı biraz yükselterek nefes alışınızı rahatlatın. Günde bir tatlı kaşığı zerdeçal tüketin. Toz zencefil, zerdeçal ile balı karıştırarak elde ettiğiniz macunu da alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Günümüzün tarım koşullarında meyve - sebzelerin vitamin, mineral oranlarının düşüklüğü nedeniyle yaz kış günde 500 mg C vitamini kullanarak bağışıklık sistemini desteklemeliyiz.

 

Gribe yakalanmamak için alınabilecek 6 önlem
 

GRİBE YAKALANMAMAK İÇİN ALINABİLECEK 6 ÖNLEM!

  1. Grip hastaları hem iyileşmek, hem de başkalarına bulaştırmamak için muhakkak evinde bir hafta istirahat etmeli. Evde ya da mecburen işe, okula gidiliyorsa bu gibi toplu ortamlarda damla yoluyla hastalığın başkalarına bulaşmasının önlenmesi ve havadaki mikropların elemine edilmesi için bir bardak sıcak suya bir avuç lavanta çiçeği atıp odalara yerleştirilebilir.
  2. Ellerinizi sık sık sabunla yıkayın. Yiyeceklerinizi sirkeli suyla yıkayın. Masalar, kapı kolları, lavabolar, ortak kullanılan telefon gibi yerlerin de sirke, dezenfektan ya da deterjanla temizlenmesine özen gösterin.
  3. Hastaların kullandığı bardak, çatal, havlu, yastık gibi eşyaları kullanmayın.
  4. Bulunduğunuz mekanı hava soğuk demeden günde en az iki - üç kere havalandırın.
  5. Düzenli olarak her gün 500 mg C vitamini ve kilonuza göre kilogram başına 40 cc su için.
  6. Doktora danışmadan ilaç kullanmayın.

[fotogaleri=1261]

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!