Gök Kafesler Resim Sergisi

Güncelleme Tarihi:

Gök Kafesler Resim Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2011 14:00

13 Ekim - 4 Kasım 2011 tarihleri arasında Derinlikler Sanat Merkezi’nde!

Haberin Devamı

Gülhan ”Gök Kafesler” resim sergisi, 13 Ekim - 4 Kasım 2011 tarihleri arasında Derinlikler Sanat Merkezi’nde…

•Bu kadar görkemli tarihe sahip dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul’un öncelikle estetik siluetine çiviler çakmış gök-kafes’lere…

•Böylesine kalabalık bir şehirde insanların asosyal gök-kafeslerde yalnızlığa mahkum edilmeye çalışılmasına…

•Gök-kafeslerde yaşamın allanıp pullanıp modern ve daha sosyal gösterilmeye çalışılmasının bir kandırmaca olduğuna…

•Hem İstanbul’un hem İstanbulluların gök-kafes’lerde kafeslenmesine karşı koyuştur bu sergi

Gülhan’ın “Kan Çiçekleri” serisindeki kafesler ve dikenli teller; İstanbul metropolünde bize dayatılan “gök-kafes”lere dikkat çekme amacını taşıyan işlere dönüşmüştür.

Neden Gök Kafesler?

Sergi; Kareler Kafesler ve dikenli tellerden oluşan –çirkinleşmeye rağmen- estetik kaygıdan ödün vermeyen resim disiplininde yapılmış çeşitli işlerden oluşmaktadır ve Gök Kafesler adını taşımaktadır.

Gök kafeslerde yaşamın varlığını gösteren pencere ışıkları; fosfor ve altın yaldızla sembolize edilmiştir. Fosfor ve altın yaldız; allı pullu hayatı temsil etmektedir; cazip, büyüleyici ve ürkütücüdür ama zehirlidir...

Asosyal bir hayatı ve yalnızlığı ve İstanbul’un siluetine saplanan çivileri sembolize eden Gök kafeslere dikenli tellerle gölge düşürülmüştür. Gökdelenler İstanbul’un üstüne düşen gri ve kirli bir gölgedir.

Kullanılan fosforların görsel etkisi olmakla birlikte tamamen karanlıkta şehrin büyüleyici görünen gece ışıltısını da yansıtmaktadır. Ama her bir ışık yalnız bir insanı, çatılardaki çanak antenlerse tutunmaya çalıştıkları dünyalarını temsil eder.

Resimlerin teknik yapısı ise; tuval üzerine akrilik-karışık teknik, fotoğraf kağıdı üzerine selülozik yaldızlı boyalarla, sembolik ve estetik kaygı taşıyan işlerdir. Resim disiplini hakim olmakla birlikte fikir, estetiğin gücüyle izleyici üzerinde vurucu etkiye sahip olacaktır.

Haberin Devamı

www.derinliklerart.com
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!