Güncelleme Tarihi:
Goji berry, oldukça sulu ve tatlı bir meyvedir, tadı yabanmersini ve kirazın arasındadır. Goji bitkisinin sağlığımıza çok faydası olduğu için hiçbir parçası atılmaz ve kullanılabilir. Parlak kırmızı meyveleri lezzetlidir. Yapraklarından mükemmel çay yapılır. Ayrıca yapraklar ve saplarından yağ yapılır. Kurutulan goji berry, bir kuru üzüm olarak da tüketilebilir.
Dünyadaki en yüksek antioksidan yiyeceklerinden biridir.
Goji berry %13 protein içerir, kepekli buğdaydan daha yüksektir.
Portakaldan yüzlerce kat daha fazla C vitamini içerir.
Karbonhitratların enerjiye çevrilmesi için gerekli B vitaminleri içerir.
Goji berry, sağlıklı bir cilt yapısını destekleyen manganez ve bakır açısından zengindir.
Beta sitosterol içerir, anti-alevlendirici bir ajandır. Kolesterolü düşürür.
Hormonların, beyin ve sinir sisteminin düzgün iş görmesi için gereken yağlı asitleri içerir.
Goji berry, kalp ve kan basıncına faydası olan maddeler içerir.
19 farklı amino asit içerir (Arı poleninden altı kere daha yüksek). Methionine, Leucine, Isoleucine, Lysine, Phenylalanine, Threonine, Tryptophan, Valine ...
21 iz minerallerini içerir. Çinko, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfor bunlardan sadece bazıları...
İçeriğindeki Germanyum kansere karşı koruyucu bir iz mineralidir. Nadiren, yiyeceklerde bulunur.
Goji berry, %8 vitamin E içerir. (Çok nadiren meyvelerde bulunur, sadece tahıl ve tohumlarda)
Solavetivone içerir. Bu madde güçlü bir anti fungal ve anti-bakteriyeldir.
Goji berry, havuçtan daha iyi bir beta karoten kaynağıdır.
[fotogaleri=1400]