Göğüsleri 4 yaşındaki bir çocuk ağırlığında

Güncelleme Tarihi:

Göğüsleri 4 yaşındaki bir çocuk ağırlığında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2012 12:20

Yaşlandıkça göğüsleri de büyüyor.

Haberin Devamı

The Sun’ın haberine göre; Annie Hawkins-Turner (Atlanta), her biri 4 yaşındaki bir çocuktan daha ağır olan göğüsleriyle görenleri hayrete düşürüyor.

Henüz 10 yaşındayken sutyen takmaya başlayan Annie’nin göğüsleri yaşı ilerledikçe büyümeye devam ediyor. Bunun nedeni ise dünyada nadir görülen gigantomasti hastalığı. Omuz ve sırt ağrılarının yanı sıra görenlerin verdiği tepkiler ile de sıkıntılar yaşadığını söyleyen Annie, tüm bunlara rağmen göğüslerini küçültmeyi düşünmediğini belirtiyor.

Darren ve Clara isimli 2 çocuğu olan Annie, hamilelik döneminde daha da büyüyen göğüsleri yüzünden boğulma tehlikesi korkusuyla çocuklarını emziremediğini de ekliyor.

Gigamosti hastalığı nasıl ortaya çıkıyor?

Giganomasti ya da makromasti hastalığının, meme dokusu ve destek dokusunun aşırı büyümesi olarak tanımlandığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı ve Başhekim Dr. Erdal Kaleli, hastalığın ortaya çıkış nedenleri ve tedavisi hakkında şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Bu durumda meme 600-800 gramdan daha büyüktür ve vücudun kalan kısmı ile uyumsuz büyüklüktedir. Oldukça nadir görülen bir hastalıktır. Türlerini ise şöyle ayırmak mümkündür:

• Virginal gigantomasti ergenlik döneminde görülür. Nedeni belli değildir.

• Gestasyonel gigantomasti, gebelikte görülür. Gebelik hormonlarının fizyolojik etkisiyle olur. Gebelik sonrasında bir miktar gerileme olur.

• Obesiteye bağlı gigantomasti; hem yağ dokusunun artması hem de artan yağ dokusunun hormonlar üzerindeki etkisi ile meme hacminin ve ağırlığının artmasıdır.

• Hormonal gigantomasti, ya meme dokusunun hormonlara hassasiyetinin artması, ya da kanda hormon düzeyinin artması ile olur.

• İlaca bağlı gigantomasti bazı ilaçlarla olur. En çok penisilamin tedavisi suçlanmaktadır.

Hastalığın yarattığı zorluklar hiç de az değil

Büyük meme estetik dışında da bazı sorunlara yol açmaktadır. Bunların başında iskelet bozuklukları, sırt ve boyun ağrıları gelir. Günlük fizik aktivite sınırlanabilir. Kamburluğa yol açabilir. Sutyenin kol sinirlerine baskı yapmasına bağlı uyuşmalar olabilir. Nefes almada güçlük çekilebilir. Meme derisi ile göğüs derisinin devamlı birbirine sürtünmesi sonucu meme altı oluğunda pişikler olabilir, yaralar açılabilir. Bunun yanı sıra psikolojik problemlere de neden olabilir.

Haberin Devamı

İlaç tedavisi yok

Günümüzde hala ilaçla tedavisi yoktur. Geçerli en önemli tedavi şekli cerrahidir. Redüksiyon mammoplasti denilen meme küçültme ameliyatı ile normal boyutlarına getirilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!