Göğüs büyütme konusunda doğru bilinen yanlışlar

Güncelleme Tarihi:

Göğüs büyütme konusunda doğru bilinen yanlışlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 09:30

Silikon protezi olanlar mamografi çektiremez mi?

Haberin Devamı

Göğüs büyütme operasyonlarıyla ilgili kadınların doğru bildiği yanlışları Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Reha Yavuzer açıkladı.

1. Göğüslerimi dilediğim kadar çok büyütebilirim / YANLIŞ

Seçilen protezin büyüklüğüne hastanın genel vücut yapısı, boyu ve kilosuna bakılarak karar verilmelidir. Meme dokusu az olan bir hastanın büyük bir protez seçmesi, doğal olmayan bir görünüme yol açmaktadır. Aynı zamanda protezin dışarıdan anlaşılmasına ve yaşam konforunun azalmasına neden olmaktadır. Protezi seçerken mümkün olduğu kadar doğal kalmaya dikkat edilmelidir. Bakıldığında ve dokunulduğunda protez olduğunun anlaşılmaması ana hedeflerden biri olmalıdır. En uygun büyüklükteki protezi seçmek için hekim birtakım ölçümler yapar ve vücudunuzun genel şekline göre ideal bir büyüklük aralığı belirler. Sizde bu aralıktaki protezler arasında seçim yapabilirsiniz.

2. En küçük silikon protezi taktırayım ki doğal olsun / YANLIŞ

Yapılan ölçümlerde ortaya çıkan büyüklük aralığının altındaki protezler, meme dokusunu yeteri kadar doldurmayacağı için istenilen sonuca ulaşmak zordur. Bu nedenle izlenecek en iyi yol, hekimin önereceği büyüklük sınırlarının altına inmemeye ve üstüne çıkmamaya çalışmaktır

3. Arkadaşım 300 taktırtmış bende 300 istiyorum / YANLIŞ

Silikon protezlerde önemli olan hacim değil boyutlardır. 300 cc hacimde pek çok protez mevcuttur, bunların en boy ve yükseklik ölçüleri birbirinden farklılık gösterir. Üzerinizde yapılacak ölçümler bu nedenle seçimde ana parametredir.

4. Silikon kanser yapar / YANLIŞ

Geçtiğimiz yıllarda dünya çapında yapılan tartışmalar ve yayınlar, göğüslerine silikon protez yerleştirilen kadınların daha çok meme kanserine yakalanmadığını ortaya çıkarmıştır.

5. Silikon protezi hamile kalınca çıkarttırmam gerekir / YANLIŞ

Protezlerin anne sütünü engellemediği tespit edildiği için protezli kadınlar da normal bir hamilelik ve emzirme dönemi geçirebilir. Hamilelik nedeniyle silikon protezlerin çıkartılmasına gerek yoktur

6. Silikon protezi olanlar süt veremez / YANLIŞ

Ameliyat öncesinde bebeğini emzirdiği bilinen hastalar ameliyat sonrasında da bebeklerini emzirebilir. Ameliyat öncesinde bebeğini emziremediği bilinen hastalar ameliyat sonrasında da bebeklerini emziremez. Yani protezlerin bebek emzirmeyle doğrudan bir ilişkisi saptanmamıştır. Silikon protezi olup emzirme gerçekleştiren pek çok hasta mevcuttur.

7. Silikon protezim uçakta patlar / YANLIŞ

Günümüzde kullanılan jel protezlerin patlama olasılığı yoktur. İçinde yapışkan molekülü olanlarda ise bıçakla kesilse dahi sızdırma olmamaktadır. Ancak protezlerinde değişik kalite olanları mevcuttur mutlaka size takılan protezin markasını ve modelini bilin.

8. Silikon protezi olanlar mamografi çektiremez / YANLIŞ

Her ameliyat olmamış göğüsde olduğu gibi silikon protez takılan kadınlarda da rutin meme muayenesi ve radyolojik incelemeleri yapılmalıdır. Silikon protez, gerek mamografi gerekse ultrasonografi yapılmasına engel olmaz. Şüpheli lezyon varlığında MR ile ileri incelemeler de yapılabilir

9. Silikon protezimi her 10 yılda bir değiştirmem gerekir / YANLIŞ

Günümüzde kullanılan kaliteli protezler, eğer deforme olmuyorsa çok uzun yıllar hatta ömür boyu kalabilirler. Protezlerin değişik nedenlerle deforme olması ve protezin değiştirilme ihtiyacı sık görülen bir sorun değildir. Çok uzun vade kullanılması planlanan bu ameliyatın sonucunun bu nedenle doğal sınırlar içinde olması gerekliliğinin önemi bir kez daha ortaya çıkar.

10. Silikon protezim dışarıdan dokunulduğunda hissedilir / YANLIŞ

Kişinin ölçülerine göre doğal sınırlarda gerçekleştirilmiş bir operasyonda göğüs dokusuna dokunulduğunda silikon protezin varlığı anlaşılmaz.

11. Silikon protezi taktırdım artık göğüslerim hiç sarkmayacak / YANLIŞ

Silikon protez takılan memelerde bir miktar dikleşme meydana gelir. Ancak yıllar içinde meydana gelecek deformasyonlar silikon protez yerleştirilen göğüslerde de oluşacaktır. Bu nedenle ilerleyen yıllarda bu bireylerde de mastopeksi denilen meme dikleştirme operasyonuna ihtiyaç duyulabilir. Bu ihtiyaç silikon protez yerleştirilmiş göğüslerde genellikle daha az olmaktadır.

12. Silikon protezimi kas altına koydurtursam daha doğal olur / YANLIŞ

Silikon protez meme altı, kas altı, kasın zarının altı ve ikili plan olmak üzere değişik seviyelere yerleştirilebilir. Bu karar, sizin meme dokusu miktarınıza bağlı olarak plastik cerrahınız tarafından verilecek bir karardır. Uygun seçilen hastalarda her yöntem doğal sonuçlar vermektedir.

13. Damla silikon daha doğal durur ve daha kalitelidir / YANLIŞ

Silikon protezin şekli hastanın ölçüleri, var olan meme dokusu miktarı ve şekli, hastanın beklentileri ve yerleştirilecek plana göre plastik cerrah tarafından seçilir. Yuvarlak ve damla şeklinde olan protezler arasında kalite farkı yoktur. Uygun seçilen hastalarda gerek damla gerekse yuvarlak protezler doğal sonuçlar vermektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!