Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 00:00
Bu bitkinin sayısız faydasını Diyetisyen Özlem Sert Aydın anlattı.
Kelime anlamı “tedavi” olan ginseng, yüzyıllardır Uzakdoğu’da kullanılan bir bitkidir. Ülkemizde son yıllarda önemi anlaşılan bu bitkinin sayısız faydası bulunuyor. İşte, Diyetisyen Özlem Sert Aydın’dan ginseng ve çayının faydaları…
- Hafızayı güçlendirir, konsantrasyonu artırır.
- Karaciğeri temizler, karaciğer fonksiyonlarını düzenler. Toksik maddelerin atımını sağlar.
- Strese karşı etkilidir, vücut direncini artırır. Depresyona karşı korur.
- Erkeklerde testosteron hormonunun salgılanmasını ve dolaşım sistemini etkiler.
- Radyasyonun olumsuz etkilerini azaltır, ışın tedavisi görenlerde hücre sağlığını korur.
- Şeker ve kolesterol hastalarında olumlu etkileri vardır. Şeker ve kötü kolesterol seviyelerini düşürür.
- Kansızlık için etkilidir.
- Afrodizyak etkisi vardır.
Çayı da çok faydalı!
Ginsengi supleman olarak kullanabildiğimiz gibi çayından da destek alabiliriz. Ginseng çayı düzenli tüketildiğinde sakinleştirir, enerji metabolizmasını düzenler, konsantrasyonu artırır, baş ağrısını giderir, yemek sonrası tüketildiğinde ise sindirime faydalıdır.