Güncelleme Tarihi:
Yoğun şehir yaşantısı sebebi ile ana öğünler arasındaki zaman dilimi oldukça uzun. Bu nedenle özellikle öğle ve akşam yemeği arasında ara öğün yapmak şart. Ara öğün olarak küçük bir sandviç, yağsız bir tost veya tuzlu az yağlı krakerler tercih edilebileceği gibi; süt, probiyotik yoğurt, ayran, kuruyemiş, taze veya kuru meyve de yenebiliyor. İkinci önemli nokta su tüketiminin yeterli olması. Yetersiz su içen kişilerde iştah kontrolünün daha zor sağlandığı bilinen bir gerçek. Her yetişkin günde iki litre su tüketmeli. Suyu bütün gün unutup tek bir zaman dilimine yığmak yerine, güne yayarak içmek gün içerisindeki iştah kontrolünü de kolaylaştırıyor. Çok geç oldu diye öğünler tamamen atlanmamalı. Eğer geç saatlere kadar akşam yemeği tüketemediyseniz en azından peynirli salata, süt-müsli, yoğurt-meyve, haşlanmış yumurta-tam tahıllı ekmek gibi düşük kalorili ancak aynı zamanda sağlıklı bir öğün alınması gerekiyor.
Malzemeler:
• 1/4 avokado
• 2 adet glütensiz kraker
• Deniz tuzu
• Karabiber
Hazırlanışı: Avokadoyu soyun, çekirdeğini çıkarın. Çatalla ezin, içerisine çok az deniz tuzu ve karabiber ekleyip karıştırın. Glütensiz
krakerlerin üzerine sürün.
Kalori: 119 kcal
Malzemeler:
• 1 adet tam tahıllı tortilla
• 3 yemek kaşığı light yoğurt
• Kuru nane
• Kırmızı pul biber
Hazırlanışı: Tortillayı bıçak yardımı ile pizza gibi dilimleyin. Fırın tepsisine dizip 200 derecede üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Yoğurdu nane ve kırmızı pul biberle karıştırın. Fırından çıkardığınız tortilla dilimleri ile birlikte servis yapın.
Kalori: 217 kcal
Malzemeler:
• 1 adet küçük boy karnabahar
• 1 silme tatlı kaşığı köri
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 1 tutam deniz tuzu
Hazırlanışı: Karnabaharı yıkayın, yapraklarını çıkarın, çiçeklere ayırın. Karıştırıcıdan pirinç büyüklüğüne gelinceye kadar geçirin. Wok tavasında 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile çevirin. 3-4 dakika çevirdikten sonra köri tozunu ilave edip, 2-3 dakika daha orta ateşte çevirerek pişirin.
Kalori: 90 kcal
Malzemeler:
• 1 adet olgun muz
• Toz tarçın
• 1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı: 1 adet muzu soyun ve buzlukta dondurun. Donmuş muzu karıştırıcıdan geçirin. Parçalandıktan sonra balı ilave ederek yeniden karıştırın. Dondurma kasesine alıp, üzerine toz tarçın ilave ederek, servis yapın.
Kalori: 165 kcal