Karamalize soğanlı fasulye ezmesi tarifi
500 gram haşlanmış kuru fasulye
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet küp şeker
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
3 çorba kaşığı dolu dolu tahin
1,5 limonun suyu ve rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
Kırmızı pul biber
Üzeri için:
1 adet kırmızı soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küp şeker
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Maydanoz (süslemek için)
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:Tavaya 2 kaşık zeytinyağı koyun ve kızdırın. İnce rendelenmiş soğan ve sarımsakları ve 1 adet küp şekeri koyun ve pembeleşene kadar sote edin.
Haşlanmış ve suyu tamamen süzülmüş fasulyeleri de içine koyun birlikte tekrar sote edin.
Tuz, karabiber, tarçın ve kırmızı pul biber ilave edin, karıştırın ve altını kapatın.
Karışımı rondoya koyun, üzerine tahin, limon suyu ve geri kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını ilave edin.
Birlikte pürüzsüz olana kadar çekin. Kasenin içine stretch film yayın, karışımı içine koyun ve soğuması için buzdolabına kaldırın.Kırmızı soğan, şeker ve fıstıkları 2 kaşık zeytinyağı içinde sote edin.
Soğuyan fasulye ezmesini kalıptan çıkartın.
Üzerine soğan ve fıstıklı karışım koyun. Tavada kalan zeytinyağı içine kırmızı toz biber koyun, karıştırın ve hepsinin üzerine gezdirin.