Tavuğunuzu yarım limon ile iyice ovalayın ve tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun ve pişirmeden önce bu şekilde bir müddet bekletin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Etlerinize lezzetli bir tat katmak için, pişirmeden önce marine edip, üzerini kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin. Veya etin taze ot ve baharatlı bir sıvı (marinat) içinde bekletilerek, yumuşatılmasını ve tatlandırılmasını deneyebilirsiniz. Sebze yemeği pişirilirken, yemeğe ekleyeceğiniz su sıcak olmalıdır. Sebzeler haşlanacaksa, haşlama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasını sağlayacaktır. Balığı kızartacağınız yağın içine kırmızıbiber serperseniz, hem balığa değişik bir lezzet vermiş, hem de balığın rengini parlak yapmış olursunuz. Lezzetli bir salata yaparken, öncelikle salata malzemelerinin ıslak olmamasına dikkat edin. Malzemenin ıslak olması, sosun malzemeye nüfus etmesini engeller. Pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için, kabın içine bir fincan tabağı koyun veya kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun. Reçeli karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız. Şekerlenmeyi önlemek için limon tozu yerine, limon suyu kullanın. Kavanozlara koyduğunuzda, iyice soğumadan kavanozun ağzını kapatmayın. Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayın. Hamurunuzu en az 30 dakika dinlendirimelisiniz. Üzerini nemli bir bez ile kapatıp buzdolabına koyunuz. Böylece hamur daha iyi açılır. Zeytinyağlı yemeklerinizi bir gün buzdolabında bekletip, ertesi gün tüketirseniz çok daha lezzetli olur. Kekinizin kabarmasını istiyorsanız, tereyağı ve şekerini iyi çırpın. Lezzetli kek yapmanın önemli bir noktasıysa, tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasıdır.