Birçok insan yemek pişirirken oluşan kötü kokulardan şikayet eder. İşte o kokuları önlemeniz için yapmanız gerekenler... Kızartma yaparken mutfağa koku yayılmasını istemiyorsanız kapta sirkeli su kaynatın, etkili bir yöntem olduğunu göreceksiniz. Lahana pişirirken oluşan kötü kokuyu engellemek için tencerenin içine bir parça ekmek koyun. Yanmış sütün kokusunu gidermek için tencerenin üzerine ıslak bir bez örtün. Bezi ara ara yenileyin. Bir süre sonra koku yok olacaktır. Karides haşlarken bir kapta sirke kaynatmanız koku oluşumunu engelleyecektir. Karnabaharı haşladığınız suyun içerisine bir miktar süt eklerseniz hem kötü kokuyu yok etmiş olursunuz hem de karnabaharın beyaz kalmasını sağlamış olursunuz. Balık kızartırken oluşan kokuyu bastırmak için bir cezve içerisinde vanilya özü kaynatabilirsiniz. Kereviz yaparken kokusunu önlemek için pişirdiğiniz tencereye çok az lahana turşusu koyun koku oluşmayacaktır.