Türkiye'de bahçelerde az miktarda yetiştirilen Bektaşi üzümü Avrupa'da çok yaygın ve sevilen bir meyvedir. Bektaşi üzümünün meyveleri normal üzüme benzer. İçerdiği vitamin ve mineraller ile sağlığa birçok faydası bulunur. İşte onlardan bazıları… Bektaşi üzümü meyveleri, normal üzüme benzer. Haziran ayında olgunlaşan bektaşi üzümünün sağlığımıza sayısız etkisi bulunur. Bektaşi üzümü; A, B, C ve E vitaminleri bakımından zengindir. Aynı zamanda zengin bir potasyum, fosfor, manganez, bakır ve demir deposudur. Bektaşi üzümü, yüksek tansiyonu düşürmekle beraber, kalp damar hastalıklarının tedavisinde de etkili bir araçtır. Ayrıca kandaki toksinleri temizler ve kolesterolü düşürür. Aynı zamanda bakır ve hemoglobin üretimine yardımcı olur. Bektaşi üzümü, vücutta müshil etkisi yarattığından bağırsak aktivitesini de artırır. Bundan başka idrar söktürücü ve safra kesesini temizleyici özelliği de bulunur. Bektaşi üzümünün meyveleri aynı zamanda idrar söktürücü özelliğe sahip olduğundan dikkatli kullanılmalıdır. Bektaşi üzümünün en önemli özelliklerinden biri ise kanser hücrelerinin hastalığı yenmek adına kullanılan ilaçlara karşı olan direncini kırmasıdır. Bektaşi üzümünün meyveleri veya yapraklarından çay yapılıp içildiğinde, adet düzensizliğini ve uzamış menopoz kanamasını normal hale getirir. (DHA)