Diyetisyen ve Ayurveda Uzmanı Ender Saraç
Malzemeler
2 su bardağı su
İrice bir tutam mısır püskülü
İrice bir tutam kiraz sapı
5-6 adet saplarıyla birlikte maydanoz
Yarım tatlı kaşığı iri yapraklı yeşil çay
2 adet tane karanfil
Yapılışı
Kaynayan suyun içerisine tüm malzemeleri koyun ve 4 dakika kadar demleyin.
Daha sonra iyice süzün ve ılıdıktan sonra için.
NOT: İçine nane koymayın. Yazın biraz buz ile serinletilebilir ancak bu çay çok soğuk içilmemelidir. Çayı içmek için en iyi zaman sabah kalkınca, kahvaltıdan önce veya akşam üzeri saatleridir. Bu ödem çözücü ve şişkinlik giderici çayın dışında, sabah uyanır uyanmaz 1-2 fincan koyu yeşil çay veya 1 fincan sade Türk kahvesi içmek de şişkinlikten kurtulmak için ideal bir yöntemdir. Aynı zamanda vücudu ovarak yapılan duş, sabah şişkinliğine iyi gelir.
Fotoğraflar: Hürriyet Arşiv