500 gr patates150 gr nohut unu2 çorba kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası2 tatlı kaşığı kimyon2 tatlı kaşığı kişniş2 tatlı kaşığı kekik2-3 yemek kaşığı zeytinyağı1-2 adet limonun suyuTuzKarabiberKırmızı pul biber4-5 diş sarımsakBol susamFotoğraflar:www.oyascuisine.com Patatesler haşlanır, kabukları soyulup, püre yapılır. Topak kalmamasına dikkat edilir. Derin bir kaseye konan patateslerin üzerine rendelenmiş sarımsak, kimyon, kekik, kişniş, limon suyu, nohut unu, tuz, karabiber, kırmızı biber, salçalar ve zeytinyağı konur, karıştırılır ve hamur haline getirilir. Buzdolabında bir saat kadar bekletilir. Süre sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, top şekli verilir ve bol susam konmuş tepsi içerisinde yuvarlanarak her yanının susamla kaplanması sağlanır. Yağlı kağıt serili tepsiye alınan susamlı toplar 200 dereceye ısıtılan fırında 20 dakika kadar pişirilir. Arzuya göre yine sarımsaklı yoğurt sosa batırılarak yenir. Doğum günlerinde çocukların en sevdiği atıştırmalıklardan biridir. Üzerine doğum günü mesajları ekleyerek servis yapabilirsiniz.Bu tarif Oya Emerk'e aittir.