Mevsim sebze ve meyvelerini tercih ederek, en yüksek vitamini alalım:
Bağışıklık sistemimizi yükseltmek için gerekli olan sebze ve meyveleri zamanında yediğimizde yararlarını daha üst seviyelerde alabiliriz. Her mevsim, her şeyi bulabiliyor olsak da, besin değeri daha yüksek olan mevsim sebze ve meyvelerini tercih etmemizde fayda vardır. Zamansız yetiştirilen ürünlere kimyasal ilaçlamanın daha fazla uygulandığı aktarılmaktadır. Mevsimin değişmesiyle birlikte tezgahlarda taze mahsul olarak görebileceğimiz pazı, patlıcan, kırmızı biber, dolmalık biber, barbunya, havuç, turp, karnabahar, mürdüm eriği, üzüm, elma, armut, muz, mandalina, greyfurt gibi sebze ve meyvelerin tüketimine önem verip, soğuk aylara kendimizi hazırlayabiliriz. Beyin gelişimi ve vücut sağlığını korumak için çok önemli olduğu bilinen cevizin tam zamanı olan sonbahar sezonunu kaçırmayalım.