Probiyotik Özellikli Besinler ve Probiyotik Destekler ve Prebiyotikler
Sindirim sistemi, bağışıklık sistemimizin en önemli aktörüdür. Sindirim sistemindeki bir zayıflık, hastalık etkenlerinin çok daha kolay vücut içine girmesine neden olur. Bu nedenle sindirim sistemimizi korumaya çalışmak özellikle önemlidir. Bunun için de yoğurt, kefir, tarhana gibi probiyotik özellikli besinlerin tüketimine ağırlık verilmelidir. Sağlıklı bakterileri içeren bu besinlerin tüketimi bağırsak içerisindeki bakteri florasının da sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Bu besinlerin yeterli gelmemesi durumunda bir probiyotik desteklerden de faydalanılabilir. Ancak tek başına probiyotik bakterileri almak da yetmeyecektir. Bir nevi probiyotiklerin besini olan prebiyotik besinlerin tüketilmesi ile sağlıklı bir bağırsak bakteri florası oluşturulabilir.
Prebiyotik özellikteki besinlere örnek olarak; muz, kırmızı meyveler, kuşkonmaz, sarımsak, buğday, yulaf, arpa (ve diğer tam tahıllar), keten tohumu, domates, yer elması, soğan, hindiba, baklagiller ve yeşil sebzeler verilebilir.