A, D, K, B grubu vitaminler bakımından da iyi bir kaynak
Dr. Ezgi Eylem Fadıloğlu, sağlıklı bir yaşam için haftada en az iki kere balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Fadıloğlu, balığın sağlıklı ve dengeli beslenmede önemli bir yere sahip olduğunu, yararlarının saymakla bitmemesine karşın Türkiye'de tüketiminin azlığına dikkat çekti. Dr. Fadıloğlu, Birleşmiş Milletler'in Gıda ve Tarım Örgütü verilerine göre, ABD'nin, İspanya, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde kişi başına yılda 20 kilogramdan fazla balık düştüğünü hatırlattı. Dr. Fadıloğlu, "Dünya ortalaması yıllık 16 kilogramken İzlanda'da tüketilen balık miktarı kişi başına 90, Japonya'da 75, Avrupa Birliği ülkelerinde 26, Suudi Arabistan'da 10 kilogram. Türkiye ise 8 kilogram ile balık tüketiminde son sıralarda yer alıyor" diye konuştu.