Ev yapımı turşu
Malzemeler
•3-4 kg körpe salatalık
•5-6 dal kereviz yaprağı
•1 baş sarımsak
•1 adet limon
•1 demet dereotu
•2-3 adet defne yaprağı
•1 litre su
•6 çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı
1.Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp temizleyin.
2.Temiz bir iğneyle birkaç yerinden delin.
3.Kavanozun dibine birkaç dal kereviz yaprağı yerleştirin ve bunun üzerine de iki ince limon dilimi koyun.
4.Salatalıkları sıkıca yerleştirin.
5.Aralarına sarımsak dişlerini, defne ve kereviz yapraklarını sıkıştırın.
6.İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirin.
7.Yerleştirme işlemi bitince, 1 litre suya (kaynatılmış ve kireçsiz) 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak salamura suyunu hazırlayın. 8.Tuz iyice eridikten sonra kavanoza dökün.
9.Eğer su salatalıkların üzerini örtmediyse aynı şekilde tuzlu su hazırlayıp, salatalıkların üstünü örtecek kadar tuzlu su koyun.10.Salatalıkların üzerini defne yaprakları ve dereotuyla örtüp kavanozun kapağını kapatın.
11.Oda sıcaklığında 3-4 hafta, suyunu zaman zaman savurarak bekletin.
12.3-4 hafta sonra turşunuz hazır hale gelmiş olacaktır.