Güllacı, hurması, pidesi… Onlar ramazanın simgesi haline gelmiş, üç lezzeti… “Ramazan hiç onlarsız olur mu?” denilenleri… Bu üç simge, lezzetlerinin yanı sıra masum görüntüleriyle de öne çıktığından, kişi hiç farkına varmadan gereğinden fazla tüketebiliyor; farkına varsa bile “Nasıl olsa yılda bir ay yiyeceğim, bir şey olmaz” diyerek zararlarını göz ardı edebiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan, her şeyi olduğu gibi onları da ölçülü tüketmek, aşırıya kaçmamak gerektiğini belirterek “Ramazan sürecinde ne kadar dikkat etmeye çalışsanız da katıldığınız iftar yemekleri, uzun süren açlığın arkasından baskınlaşan yeme ihtiyacı gibi durumlar sizi zorlayabilir. En çok zorlanmanıza sebep olanlar da ramazanın simgesi haline gelmiş olan pide, hurma ve güllaç üçlüsü olacaktır. Bu besinler masum görünseler de ölçüsünü kaçırdığımızda aslında diğer tüm besinler gibi bize faydadan çok zararları dokunabiliyor, sağlığımız açısından ciddi sorunlara davetiye çıkarabiliyor” diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan, güllaç, hurma ve ramazan pidesi tüketiminde dikkat etmemiz gerekenleri anlattı; bu üç lezzeti evde hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tarifler verdi.