Güncelleme Tarihi:
Modern tıp çevresinde yapılmış araştırmalarda, narın faydaları hakkındaki bilgiler her geçen gün artmakta... Bu meyvenin insan sağlığına birçok faydası var ancak kabuğunun da oldukça yararlı olduğunu biliyor muydunuz?
C vitamini sağlığınız için oldukça önemli... Birçok insan C vitamini eksikliğini vitamin kapsülleriyle karşılamaya çalışıyor. Yapay yöntemlere başvurarak paranızı harcamaktansa nar kabuklarını kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Nar kabuğu kumaşlarda ve kozmetik ürünlerde doğal boya maddesi olarak kullanılır.
Boğaz ağrısı ve öksürük sıkıntısı çeken kişiler nar kabuklarından faydalanabilir.Yapmanız gereken, nar kabuklarını kurutup toz haline getirmek. Bu tozu suyla karıştırıp sık aralıklarla gargara yapmanız rahatlamanıza yardımcı olur.
Nar kabuğu kırışıklık oluşumunu engeller. Cildinizi nemlendirir, çevresel kirliliğin yarattığı etkiden ve güneşin zararlı etkilerinden cildinizi korur. Bunun için yapmanız gereken kurutulmuş nar kabuğunu toz haline getirmek ve biraz gül suyu ile hamur kıvamında bir maske hazırlayarak bu maskeyi yüzünüze uygulamak.
Nar kabuğu dövülerek yanığın üzerine uygulanabilir. Böylece yaranın iyileşme hızı artar ve mikroplar ölür.
Aynı zamanda saçınızın dökülmesine karşı koruma sağlar. Ayrıca nar kabuklarını kullanarak kepek probleminden kurtulmak da mümkündür.
Kolesterol oranı ile tansiyonu düşürür.
Damar tıkanıklığına ve damar sertliğine karşı kullanılır. Kalp damar hastaları tarafından çok tercih edilen bir meyvedir.
Nar kabuklarını toz haline getirip suyla karıştırarak ağzınızdaki kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.
Nar kabuğu çayı yapabilmek için öncelikli olarak kabukları iyice kurutmanız gerekir. Kabukların iç kısmında yer alan beyaz bölümleri temizleyin ve ardından bir bıçak yardımıyla kabukları uzunlamasına parçalara ayırın. Nar kabuklarını bir gazete üzerine yerleştirin. Işık almayan, kuru bir ortamda kurumaya bırakın. Kabukların iyice kuruduğundan emin olun. Sonra kabukları küçük parçalar halinde kırın. 100 gram kaynamış suya, 2 gram nar kabuğu atıp, 15 dakika kaynattıktan sonra çayı afiyetle içebilirsiniz.