Yumurtalar
Yumurta kabuğunda yaklaşık 17000 tane por denen delikler bulunur. Bunlar, hava ve nem giriş-çıkışını sağlarlar. Yumurta paketlemesinde, yumurtalar önce yıkanarak yüzeydeki pisliklerden arındırılır. Yumurta kabuğunun yıkanması ise, bakteri yükünü azaltmasının yanı sıra, porların genişlemesine sebep olur. Daha sonra yağlama işlemine tabi tutularak yıkamadan dolayı açılmış olan porların yağ ile kapanması sağlanır. Eğer, satın alınan yumurta, evde hemen kullanılmayacaksa; buzdolabına koymadan önce yıkamak, kabuğun üzerindeki koruyucu tabakayı yok edip porların genişlemesine sebep olacağı için kontaminsayon riskini arttırır. Eğer yumurta yıkamadan kullanılırsa, yukarıdaki pişirme sürelerine uygun pişirildiği takdirde enfeksiyon riski yoktur.