TURUNÇGİLLER İLE
Mükemmel bir antioksidan olan portakal C vitamini ve lif kaynağıdır. Ayrıca kolesterol düzeylerini düşürür, böbrek taşının oluşmasını önler; ülserin yanı sıra karın ve akciğer kanseri riskini azaltır. Romatoid artrit ve kardiyovasküler hastalıklara karşı korur. Limon, safra ve ince bağırsağı harekete geçirmeye yardım ederek ekstra vücut yağlarını azaltmada yardımcı olur. Greyfurt C vitamini ve likopen bakımından zengindir. Kolestrolü düşürür, antioksidandır ve böbrek taşlarının oluşmasını önler. (Greyfurtun DNA onarımına yardımcı olan bir flavonoid olan naringenin içerdiği de kısa süre önce keşfedildi.) Bergamot bakteriyel enfeksiyona karşı korur, iyi bir yatıştırıcıdır, sindirimde yardımcı olur. Mandalina, kolajenin sentezinde yardımcı olur ve nörodejeneratif hastalıklardan, kanserden, soğuktan korur, artrite karşı koruma sağlar. Zencefil bir antioksidan kaynağıdır, anti-enflamatuar özellikleri vardır ve gastrointestinal sistemi yatıştırır. Karabiber sindirimi geliştirir, iyi bir E vitamini kaynağıdır.
Malzemeler
• 1 salatalık
• 1/2 turuncu portakal
• 1/2 greyfurt
• 1/2 limon
• 1/2 bergamot
• 1/2 mandalina
• 1/2 ince zencefil kökü
• Tuz, karabiber, nane yaprakları
Hazırlanışı
1. Salatalık, portakal, greyfurt, limon, bergamot ve mandalinayı ince ince dilimleyip bir kavanozun içine koyun.
2. Zencefil ile nane yapraklarını iyice doğrayıp kavanoza ekleyin.
3. Bir tutam tuz ve taze karabiber ekleyin.
4. Kavanoza boynuna kadar su doldurun.
5. Su bütün malzemeleri emene kadar bekleyin. Dilerseniz buz ekleyerek için.