Tam buğday unlu ve yaban mersinli ekmek
Hazırlama süresi: 20 dakika
Porsiyon sayısı: 10
Malzemeler:
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı sade yulaf ezmesi
1 çay bardağı yarım yağlı süt
2 çorba kaşığı keten tohumu
2 çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
1 su bardağı yarım yağlı yoğurt
½ çay bardağı bal
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı yaban mersini
Yapılışı: Fırını 200 dereceye ısıtın. Un, yulaf, süt, keten tohumu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ardından yoğurt, bal ve limon suyu ekleyin. İyice karıştırın ve yabanmersinlerini ekleyerek blenderdan geçirin. Bu karışımı 15 dakika pişirin. (10 parçaya bölün.)