Sivas'ın yöresel yemek kültürünün önemli parçalarından kelle, uzun süren zahmetli hazırlanma sürecine rağmen kentte yoğun ilgi görüyor. Kelle, genellikle kuzu ve koyun gibi hayvanların baş kısımları kullanılarak, hazırlanıyor. Mezbahalardan alınan kellelerin derileri yüzülerek, temizlendikten sonra kelleler, kapalı özel tavaların içine konuluyor. Taş fırınlarda, odun ateşi közünde hava almadan 16-17 saat pişirilen kelleler, saat 04.00'te hazır hale getiriliyor. Sabah saatlerinden itibaren bu işi yapan fırınlarına giden Sivaslılar, kısa sürede kelleleri tüketiyor. Fırından çıkarılan kelleler, bu iş için kullanılan balta ile ortadan ikiye ayrılarak, servis ediliyor. Bu nedenle kentte bu gelenek, 'kelle kırdırmak' olarak biliniyor. Kuzu ve koyun kelleleri, 17-19 TL'den satılıyor. Satışa sunulduğu sabah saatlerinde kelle eti, kısa sürede tükeniyor. Ertesi güne kadar da yenisi yapılmıyor.