Kastamonu'nun meşhur yemeklerinden banduma adını bandırmaktan alır. Banduma yufkaları hindi/tavuk suyuna batırılır. Ceviz, et ile lezzetli bir yemek olur. 3 adet yufka (lavaş tarzı)4 adet tavuk eti (tercihen but) 1 su bardağı ceviz içiTavuk suyuTereyağTuz Burada amaç, ıslak yufka dürümleri ve tavuk eti, tereyağı, ceviz buluşmasıdır. Dilerseniz farklı sunumlar yapabilirsiniz. Tavuk pişirilir. Etler kemikten ayrılır.Yufkalar ortadan kesilir. Geniş dürüm yapılır.4 parmak aralıklı kesilir, sıcak tavuk suyuna bandırılır.Servis tabağına dizilir. Ceviz ve tereyağı gezdirilir.Ortaya tavuk eti konulur. Dizdiğimiz ıslak yufkalar tavuk etinin üzerine kapatılır. Tekrar tavuk eti dağıtılır.