Başlayınca hiç bitmesin isteyeceğiniz leziz profiterol tarifini misafirlerinize ve sevdiklerinize yapmak için neyi bekliyorsunuz? Tarifimize göz atın ve mutfağa koşun! Hamuru:• 200 ml soğuk su• 4 çorba kaşığı şeker• 85 gr tuzsuz tereyağı• 120 gr un• 1 çimdik tuz• 4 adet yumurtaKreması:• 4 adet yumurta sarısı• 100 gr şeker• 2 çorba kaşığı mısır nişastası• 1 çorba kaşığı un• 350 gr süt• 1 çay kaşığı vanilya Çikolata Sosu:• 250 gr bitter çikolata• 75 gr toz şeker• 2 paket süt kreması (400ml)• 2 çorba kaşığı tereyağı Fırın 200 dereceye ısıtılır. Fırının alt kısmına fırın tepsisi içinde su konur. Hamur için su, tereyağı ve şeker bir sos tenceresine konur ve tereyağı eriyene kadar ısıtılır. Sonra ocağın altı açılır ve kaynama noktasında un ve tuz hemen ilave edilerek karıştırmaya başlanır. Hamur toparlanınca ocaktan alınır ve düzgün bir karışım elde edinceye kadar mixerle karıştırılır. Sonra hamur geniş bir kaseye alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura tek tek yumurtalar ilave edilir. Aman dikkat! Her bir yumurta iyice hamura yedirildikten sonra diğeri ilave edilir. Hamur parlak bir görünüm kazandığında kıvama gelmiş demektir. Tatlı kaşığı veya sıkma torbası kullanılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde top top parçalar alınır ve tepsiye aralıklı olarak sıralanır. Isıtılan fırında 20-25 dakika altın rengi olana kadar pişirilir. Fırından alınır, alt kısımlarına bıçağın ucu ile küçük delik açılır ve delikli kısım yukarı gelecek şekilde 5 dakika daha pişirilir. (içi kurusun diye) Krema için büyükçe bir kasede önce yumurta sarıları ve şeker çırpılır, sonra un ve nişasta ilave edilir. Süt ısıtılır ve yavaş yavaş bu yumurtalı karışıma çırparak ilave edilir, vanilya konur hepsi birlikte tencereye alınır ve dibini tutturmadan katılaşana kadar pişirilir, soğutulur. Profiteroller soğuyunca ortadan kesilerek içleri hazırladığımız krema ile doldurulur. Çikolata sosu için krema ısıtılır, çikolata küçük parçalara ayrılır ve sıcak kremanın içine konur, karıştırılır, tereyağı da ilave edilir. Çikolatalar ve tereyağı eridikten sonra sos profiterol hamurlarının üzerine dökülür. Afiyetle!Bu tarif oyascuisine.com yazarı Oya Emerk'e aittir.