Mısır ekmeği sevmeyenlerin bile bayıla bayıla yiyebileceği türden. Dokusu kek gibi, hafif şekerli tadı ile bu tarif geleneksel mısır ekmeğini sevenlerden de çok beğeni alacak. * 3 su bardağı mısır unu* 1 su bardağı beyaz un* 4 yemek kaşığı toz şeker* 1 paket kabartma tozu* 1 tatlı kaşığı tuz* 1 su bardağı sıvı yağ* 1/2 su bardağı yoğurt* 2 adet yumurta* 1,5 su bardağı sıcak süt/su* 1 kutu süt kreması Geniş bir karıştırma kabına tüm kuru malzemeler konur, birbiri ile iyice karışması sağlanır. Üzerine sıcak süt/su, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtalar ilave edilir, iyice karıştırılır. Boza kıvamında bir hamur elde edilir.(Gerekirse boza kıvamına gelebilmesi için ekstra su ilave edilebilir). Pyrex fırın kabının her tarafı iyice yağlanır. Karışım içine konur. Üzerine pişince rahat kesilebilmesi için çatalla çentikler atılır, dekor yapılır. 180 dereceye ısıtılan fırında 35-40 dakika pişirilir. İçinin iyice pişip pişmediği içine batırılınca kuru çıkan bir kürdanla test edilir. Soğuduktan sonra dilimlenir.