İnsülin direncine karşı beslenme önerileri
İnsülin direnci olan bir kişi ideal vücut ağırlığında değil ise bir uzman desteği alınmalıdır. Zayıflama esnasında yanlış beslenme düzeni ile bu direnci şiddetlendirme olasılığınız yüksektir.
İlk olarak en önemli etken porsiyon kontrolüdür. Yemeğe öncelikle küçük bir porsiyon ile başlayın sonrasında gerekirse arttırabilirsiniz. İnsülin direnci olan bireyler anlık açlık durumu ile karşılaşacakları için gün boyunca porsiyon kontrolüne dikkat etmelisiniz.
Ara öğünlerinizde tek başına karbonhidrat içeren bir besin tüketmek kan şekerinizi uzun süre dengede tutmaya yardımcı olmayacaktır. Yanında süt ve süt ürünleri veya ceviz, fındık, badem gibi besinler tüketebilirsiniz.
Ekmek tercihinizi tam buğday veya çavdardan yana kullanmalısınız.
Pilav tercihinizi bulgurdan yana kullanmalısınız.
Sofra şekerini ve basit şeker içeren hazır gıdaları mümkün olduğu kadar minimuma indirmelisiniz.
Posa (lif) içeriğini arttırmak için meyveleri kabuğu ile tüketip, kuru baklagillere sofranızda haftada 2-3 kez yer verebilirsiniz.
Bir gün içerisinde en az 2,5 litre su tüketmelisiniz.
Akşam öğününü mümkün olan en erken saatte yapmalısınız.