Ramazan geldiğinde hiç kuşkusuz ilk akla gelen besinlerin başında hurma geliyor. Pazar tezgahlarının, aktarların ve marketlerin raflarında bolca yer alan hurma, sofralarımızda da baş köşede yerini alıyor. Genellikle iftar sofralarıyla özdeşleşen hurma, aslında sadece ramazanda değil, yılın her ayında tüketilmesi gereken önemli besinler arasında yer almalı. Bunun nedeni ise damakta unutulmaz bir lezzet bırakmasının yanı sıra başta yüksek lif içeriği, potasyum, demir, folik asit ve kalsiyum olmak üzere birçok vitamin ile mineral içeriği sayesinde vücudumuza pek çok yararı olması.
Ancak her besinde olduğu gibi, hurmada da önemli olan porsiyon kontrolünü sağlamak. Çünkü 3 adet orta boy hurma (45gr) ortalama 60 kalori içeriyor ve 1 porsiyon meyveye denk geliyor. Dolayısıyla lezzetine kapılıp aşırıya kaçmamak çok önemli. Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili hurma tüketmek için 10 önemli nedeni anlattı, önemli bilgiler verdi.