Sonunda yaz geldi! Fakat kavurucu sıcakları da bir anda yanında getirdi. Akşam yemekleri sonrasında ağırlık hissetmemek hem de bu öğünün doyurucu ve besleyici olması oldukça önemli. Özellikle sıcak havada hayvansal protein tüketmek istemeyenlere veya güzel bir başlangıç hazırlamak isteyenlere faydalarını saymakla bitiremeyeceğim filizlendirilmiş maş fasulyeli, çok ama çok lezzetli bir salata hazırladım. Kısaca ete yakın oranda proteine sahip bu canlı bakliyatın sindirilmesi daha kolay, bol lifliler, kalorileri düşük ve normal bakliyatların yüzlerce katı kadar vitamin ve enzim değerlerine sahipler. Ayrıca çiğ olarak tüketebileceğiniz bu tür bakliyatların biraz haşlayınca çok daha lezzetli olduklarını düşünüyorum. Yaban mersini ise şu an yıl boyunca bulabileceğiniz en ucuz fiyatta. Onun yerine kıpkırmızı dut veya çilek de kullanabilirsiniz. Meyve, bakliyat, keçi peyniri ve kuruyemiş dörtlüsünün lezzet uyumuna şaşırmak serbest.
İşte Ece Zaim’in yorumu ile filizlendirilmiş maş fasulyeli ve yaban mersinli marul salatası tarifi...